Strategii avansate de email marketing pentru a creşte conversiile şi vânzările

Tot ce trebuie să ştii despre email marketing - Curs online gratuit,

Ce înseamnă email marketing?

Marketingul prin e-mail este acea tactică de marketing digital care implică trimiterea de e-mailuri către clienții potențiali, cărora le arătăm astfel cum pot să-şi rezolve anumite probleme şi cum pot deveni clienți activi şi cumpărători recurenți.
Cu o valoare de piață globală estimată la 17,9 miliarde USD până în 2027, fenomenul de email marketing este într-o continuă creștere. Citeşte mai departe pentru a afla de ce marketingul prin e-mail este esenţial atunci când dorim să avem succes în afaceri.

Beneficiile utilizării tacticilor de email marketing

Proprietarii de afaceri care folosesc marketingul prin e-mail se bucură de mai multe avantaje, cum ar fi:
 1. Ajung la publicul din întreaga lume - există peste 4 miliarde de utilizatori de e-mail și peste 6 miliarde de conturi de e-mail active (peste 80% din populația planetei)
 2. Obţin rate de conversie mai mari - în ceea ce priveşte generarea de clienți noi, marketingul prin e-mail este mult mai eficient decât site-urile de social media
 3. Interesul garantat - clienții potențiali care primesc e-mailuri sunt interesați deja de ceea ce se oferă, deoarece şi-au dat adresele de e-mail încă de la început
 4. Încurajează loialitatea clienților - menține relații puternice cu aceştia, ca urmare a contactului şi comunicării constante
Cu toate acestea, marketingul prin e-mail, un instrument puternic de marketing digital, prezintă și unele dezavantaje:
 1. Există riscul supraîncărcării cu informații - dacă se trimit prea multe e-mailuri cu prea multe informații în ele, clienții potențiali vor fi copleşiţi
 2. Conţinutul poate deveni impersonal și iritant - fără o atenție constantă cu privire la conţinut, mesajele prin e-mail pot fi deranjante și iritante, chiar enervante
 3. Trimiterea de e-mailuri poate costa - în funcție de dimensiunea listei și de platforma utilizată, trimiterea unui număr mare de e-mailuri poate fi costisitoare
Continuă să citeşti în timp ce analizăm cele mai bune practici de marketing prin e-mail, pentru a descoperi cum poţi să ajungi la publicul tău țintă și să-l mulțumeşti.

Tipuri de email marketing

În general, mesajele trimise diferă în funcție de ceea ce dorim să comunicăm. La fel stau lucrurile şi în email marketing.
Iată câteva dintre cele mai utilizate tipuri de e-mail care fac parte din strategia de marketing digital a unei companii:
 • E-mailurile de bun venit: îi salută pe noii abonați cu un e-mail cordial sau cu o succesiune de astfel de e-mailuri
 • Buletinele informative: informează clienții cu privire ceea ce apare nou în domeniul afacerilor din industria respectivă
 • E-mailurile despre coșul abandonat: le reamintesc clienților potențiali, atunci când este cazul, că au comenzi nefinalizate în magazinul de comerț electronic
 • E-mailurile tranzacționale: confirmă achizițiile și comenzile din magazinul de comerț electronic
 • E-mailurile promoționale: se folosesc pentru a face oferte noi și pentru a trimite mesaje promoționale
 • Invitațiile la evenimente: pentru a obţine mai multă implicare, clienții potențiali și cumpărătorii sunt invitaţi să participe la diferite evenimente
 • E-mailurile de re-implicare: sunt trimise clienţilor potenţiali inactivi, cărora li se arată ce le lipsește; ajută la ordonarea listei de e-mailuri
Aceste tipuri de e-mailuri nu pot fi implementate aleatoriu sau izolat. Pentru a ajuta clienții să ia cele mai bune decizii, trebuie creată o strategie de brand completă și o campanie de marketing, folosind, în momente diferite, tipuri diferite de e-mail.
Campania ta de email marketing pentru un abonat nou ar putea arăta astfel:
 • E-mail 1: e-mail de bun venit cu un link către un conținut gratuit
 • E-mail 2: răspunsul la o problemă pe care o are noul abonat
 • E-mail 3: povestea modului în care ai depășit o problemă similară
 • E-mail 4: una dintre poveștile de succes ale clienților tăi
 • E-mail 5: în care oferi o reducere la produsul/serviciul care rezolvă problema
Acum putem spune că avem o idee aproximativă despre structura campaniei de marketing prin e-mail. Să vedem cum putem să creăm şi noi una.

Configurarea unei strategii de email marketing de succes

Configurarea unei strategii de email marketing de succes,
Dacă promovezi produse şi doreşti să generezi mai multe vânzări, o campanie de succes reprezintă cea mai bună investiție.
Iată în continuare Ghidul în 7 paşi care vine cu detalii despre cum se configurează o campanie eficientă de marketing prin e-mail. Vei descoperi o mulțime de sfaturi care te vor ajuta să începi treptat activitatea ta de promovare.

Pasul 1: Dezvoltarea listei de corespondență

A cere pur și simplu vizitatorilor site-ului tău să se înscrie pentru a primi e-mailuri, în zilele noastre nu prea mai funcţionează.
Este important să oferi ceva în schimbul unei adrese de e-mail - o ofertă magnet (lead magnet). Oferta magnet este extrem de eficientă atunci când vrem să creştem numărul de persoane din lista noastră de abonați.
Iată câteva lucruri care pot fi oferite:
 • Oferte gratuite
 • Cărți electronice
 • Webinarii
 • Cupoane
 • Sfaturi utile
 • Buletine informative
Cheia constă în a oferi utilizatorilor instrumente și informații pe care ei le consideră ca fiind suficient de valoroase pentru a şi le însuşi.
De exemplu, Sam Dey oferă gratuit formula sa pentru atragerea clienților potențiali și generarea de vânzări.
Generarea de clienți potențiali și de vânzări,
În schimbul adreselor lor de e-mail, utilizatorii primesc gratuit o carte electronică, din care află lucruri esenţiale legate de preocupările lor şi învaţă metode simple care generează mai mulţi clienţi potenţiali şi mai multe vănzări.
De reţinut, alegerea și crearea unui lead magnet pentru a atrage noi abonați depinde de nișa aleasă și de publicul ţintă.

Unde se plasează formularele de înscriere?

După ce ai decis ce vrei să oferi, poți instala un formular sau o fereastră pop-up pe blogul/site-ul tău pentru a le oferi vizitatorilor un conținut cât mai valoros cu putinţă.
Solicitarea de înscriere se afişează în locurile cele mai potrivite, cu conversie mare. Aceste locuri sunt:
 • Pagina Despre de pe site/blog
 • Antetul sau subsolul site-ului/blogului
 • Postările de pe site/blog
 • Bara laterală a site-ului/blogului
 • O fereastră pop-up temporizată (vizitatorul site-ului o va vedea apărând după ce a navigat pe site o anumită perioadă de timp)
 • O fereastră pop-up programată (apare exact când vizitatorul este pe cale să părăsească site-ul/blogul; fereastra pop-up solicită atunci vizitatorului să se înscrie, altfel va pierde un bonus sau o ofertă gratuită)
Este important totuşi să nu exagerăm în această privinţă. Este bine de ştiut că vizitatorii care se înscriu, fac acest lucru când paginile nu sunt aglomerate cu prea multe ferestre pop-up. Designul trebuie să fie atrăgător, să includă oferta gratuită şi să sugereze o valoare şi mai mare care se va putea achiziționa ulterior.

Trimiterea e-mailurilor

Odată ce ai ales locul perfect pentru solicitarea de înscriere, te poți concentra pe trimiterea efectivă a e-mailurilor. Poate suna relativ simplu, dar există câteva lucruri
de luat în considerare:
1. Oferă conținut grozav
Crearea de conţinut de valoare poate părea ceva care se înţelege de la sine, dar un conținut grozav poate însemna lucruri diferite pentru oameni diferiţi. Cunoașterea publicului și furnizarea cu exactitate a ceea ce oamenii caută îi va face pe aceştia, cel mai probabil, să deschidă e-mailurile primite.
Asigură-te că trimiţi conținut de actualitate, valoros, care poate fi digerat uşor.
2. Păstrează un ton prietenos
Tratatează cititorii cu respect şi adăugă, de asemenea, o notă personală de umor. Este ușor să faci asta dacă te gândeşti la ei ca la nişte prieteni sau rude.
3. Păstrează un program regulat
Trimiterea de e-mailuri în fiecare zi probabil că va enerva publicul, dar este important să păstrezi legătura. Poți crea mai multe campanii de e-mail diferite, care să se adreseze diferitelor nevoi ale publicului. În acest fel, poţi trimite conținut personalizat, la intervale regulate, fără a copleși nicio căsuță de e-mail.
4. Abordează punctele dureroase
Asigură-te că ai în vedere problemele publicului ţintă și că oferi soluții. În acest fel, este foarte probabil ca ei să citească ceea ce ai de spus.
Asigură-te că pui beneficiile pe primul loc, astfel încât publicul să știe că, în preocupările tale, ele sunt prioritare.
Abordează problema în linia de subiect a e-mailului. Chiar dacă cititorii aruncă doar o privire asupra mesajelor primite, linia de subiect le va atrage atenția, solicitându-le să îl deschidă.
Mai întâi va trebui să găsim instrumente de marketing prin e-mail eficiente, care să ne ajute să creăm formulare de înscriere de calitate și să trimitem e-mailurile.

Pasul 2: Alegerea unui software de email marketing

Alegerea unui software de email marketing,
Un serviciu de email marketing ne oferă formulare de înscriere și șabloane de e-mail excelente. De asemenea:
 • Ușurează gestionarea listei de contacte
 • Automatizează răspunsurile cu o notă, totuși, personalizată
 • Împarte/segmentează utilizatorii în diferite grupuri
 • Urmăreşte performanța campaniilor de email marketing
 • Se asigură că e-mailurile evită folderul spam
Cele mai importante caracteristici din această listă, adesea trecute cu vederea, sunt segmentarea și automatizarea e-mailului.

De ce sunt utile segmentarea și automatizarea?

Segmentarea grupează abonații în funcție de anumite criterii. De exemplu, cât de noi sunt abonaţii din lista ta sau care sunt interesele lor.
Segmentarea și personalizarea „îmbunătățesc conversiile” şi, totodată, împiedică erodarea mărcii și a factorului de încredere al companiei.
După ce ai sortat abonații în diferite segmente, le poți trimite răspunsuri automate eficiente.
Autoresponderele sunt serii de e-mailuri trimise automat. Ele pot fi configurate pe software-ul furnizorului de servicii de e-mail respectiv.
Folosirea instrumentelor de segmentare și automatizare a e-mailului crește rata de deschidere (adică procentul oamenilor care deschid e-mailul din totalul persoanelor care îl primesc) și generează mai multă implicare din partea acestora.
Iată unul dintre cele mai bune servicii de marketing prin e-mail, perfect atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii avansați. Pentru că este mai mult decât un simplu autoresponder. Este un instrument de marketing "all-in-one".
Servicii de marketing prin e-mail,
 • Putem să gestionăm contactele și listele
 • Putem să trimitem nelimitat e-mailuri de marketing
 • Putem să utilizăm automatizarea marketingului prin e-mail
 • Putem să adăugăm câmpuri cu funcţionalitatea de glisare și plasare
 • Putem să creăm campanii de marketing prin e-mail
Ca platformă all-inclusive, Systeme oferă acces la întregul set de instrumente de marketing digital de care are nevoie orice afacere online.
De asemenea, cu Systeme mai putem:
 • Crea canale/pâlnii de vânzări (sales funnels) folosind interfața de tip glisare și plasare
 • Genera vânzări cu ajutorul funcțiilor de comerț electronic
 • Crea un blog, publica postări și scrie conținut valoros
 • Automatiza afacerea cu webinare şi conţinut veșnic verde
 • Crea site-uri de membru și cursuri online
 • Rula propriul nostru program de marketing afiliat
Systeme are planuri de preț diferite în funcție de nevoile tale.
Preturi pentru programele de afiliere,
Planul Freemium permite 2.000 de contacte, un număr nelimitat de e-mailuri și toate funcţiile enumerate mai sus. Planul Freemium este un adevărat serviciu GRATUIT de email marketing.
Planul Startup permite 5.000 de contacte, un număr nelimitat de e-mailuri și toate funcțiile enumerate mai sus, pentru DOAR 27 USD/lună.
Planurile Webinar (47 USD/lună) și Enterprise (97 USD/lună) permit creşterea numărului de contacte la 10.000 și, respectiv, 15.000.
Înscrie-te pentru unul dintre planurile anuale de prețuri şi primeşti migrare gratuită pe platforma Systeme, plus o reducere de 30%.
Cu Systeme, eforturile tale de marketing sunt complet scalabile, indiferent dacă lucrezi doar pentru tine sau eşti consultant al unor proprietari de afaceri mici.
Inclusiv planul Freemium oferă un număr nelimitat de e-mailuri, ceea ce înseamnă că nu vei plăti pentru niciun instrument de marketing online înainte de a avea publicul căruia să-i vinzi produsele pe care le promovezi.
La acest software de marketing prin e-mail, nu există cu adevărat niciun dezavantaj!

Mailchimp

Mailchimp,
Mailchimp este un alt instrument excelent pentru începători.
El oferă un plan gratuit pentru maxim 2.000 de contacte şi 10.000 de trimiteri pe lună.
Această platformă este o opțiune bună pentru întreprinderile mici, dar alte elemente ale procesului de vânzare ar putea avea un cost surprinzător.
Funcțiile mai avansate (cum ar fi automatizarea) sunt disponibile numai contra cost, iar dacă doreşti să combini vânzările de produse cu e-mailurile, devine tot mai scump.
Planurile lor cu plată variază de la 10 USD/lună, la 30 USD/lună și oferă o limită de abonați de până la 2.500 de contacte.
Pe această platformă marketingul afiliat a fost interzis și există o mulțime de limitări în ceea ce priveşte marketingul prin e-mail, cu excepția cazului în care ești dispus să plătești. Dacă doreşti să ai o libertate reală, atunci când vine vorba de viitoarele tale campanii, va trebui să cauți în altă parte.

Mailjet

Mailjet,
Mailjet este un furnizor de servicii de e-mail pe care îl folosesc peste 150.000 de companii. Mailjet oferă o versiune gratuită, precum și opțiuni cu plată.
Versiunea gratuită permite trimiterea a 6.000 de e-mailuri pe lună, cu o limită zilnică de 200 de e-mailuri.
Planul Essential începe de la 15 USD/lună – pentru maxim 15.000 de e-mailuri, apoi preţul crește în măsura în care utilizatorii au mai multe e-mailuri de trimis.
Deși Mailjet este un software de marketing prin e-mail performant, unele opțiuni, cum ar fi automatizarea marketingului și testarea A/B, nu sunt disponibile în acest plan.
Planul Premium oferă aceste funcții și începe de la 25 USD/lună.
Dacă eşti abia la început şi doreşti să testezi o platformă înainte de a cumpăra, ar fi bine să te uiți la furnizorii de servicii de e-mail care vin cu un plan gratuit în care găseşti toate instrumentele de care ai nevoie (all-inclusive).
Găsirea instrumentului potrivit pentru crearea primei campanii de marketing prin e-mail este esențială.
Odată ce ai ales software-ul de marketing prin e-mail care ţi se potriveşte cel mai bine, urmează aplicarea celorlalte tactici de trimitere a mesajelor către publicul tău.

Pasul 3: Mărirea ratei de deschidere

Mărirea ratei de deschidere,
Rata de deschidere este un indicator vital al marketingului prin e-mail, deoarece ne arată câți abonați deschid e-mailurile pe care le trimitem. Rata medie de deschidere este de 15%-25%.
La nivel global, pentru toate industriile, marţea este ziua cu cea mai bună rată de deschidere.
Deschiderea e-mailurilor pe care le trimiţi nu trebuie să depindă de noroc. O bună capacitate de livrare poate face toată diferența.
Livrarea în proporţie de cel puţin 95% a e-mailurilor este foarte importantă, deoarece înseamnă că aproape toate ajung, nu doar la serverul corect, ci și în căsuța de e-mail dorită.
Interacțiunea ta cu clienții potențiali poate afecta direct acest lucru, deoarece, fără implicarea lor, mesajele tale sunt probabil considerate ca fiind spam.
Nimeni nu prea deschide mesajele din dosarul de spam, aşa că va trebui să faci tot ce poți pentru a evita acest lucru, deoarece afectează negativ rata de deschidere.
Iată câteva modalități prin care poți obține o rată de deschidere mai bună.
1. Găsirea momentului potrivit
Câteva modalități prin care poți obține o rată de deschidere mai bună,
Trimiterea la momentul potrivit a e-mailurilor către abonați are un impact enorm asupra deschiderii acestora.
Dacă ai ales un serviciu de email marketing bun, atunci poți efectua teste A/B, care să arate ce intervale de timp funcționează cel mai bine pentru publicul ţintă.
Sau, mai bine, consultă postarea despre momentul perfect pentru a trimite un e-mail.
2. Folosirea unor subiecte captivante
Subiectul e-mailului determină adesea deschiderea sa, deoarece este primul lucru pe care abonatul îl vede. Pentru a face o impresie bună, ai la dispoziţie doar 1/10 dintr-o secundă. Într-o fracţiune de secundă, abonatul trebuie să devină suficient de curios pentru a dori să știe despre ce este vorba în e-mail.
Rate ridicate de deschidere se obţin şi atunci când în e-mailuri se păstrează un ton conversațional. Scrie ca şi cum te-ai adresa unui prieten.
Iată câteva îndrumări de bază pentru succesul liniei de subiect:
 • Păstrează subiectul scurt, de la 25 până la 30 de caractere; este regula generală care îl face vizibil pe platformele de e-mail pentru desktop și pentru telefoanele mobile
 • Evită cuvintele spam, termeni precum „nu șterge” sau „ofertă exclusivă”, care declanșează filtrele de spam ale multor furnizori de servicii de e-mail
 • Foloseşte numere în conținutul e-mailului; atunci când este susținut cu date măsurabile, acesta pare mai credibil
 • Pune o întrebare, deoarece nimeni nu poate rezista dorinţei de a afla care este răspunsul; suntem programați să ne temem să pierdem
 • Creează suspans şi adăugă un strop de mister, astfel încât cititorii să dorească să afle mai multe detalii
3. Cum faci publicul să lucreze pentru tine
Încă de la început, relația cu noii clienţi potenţiali poate fi întărită prin folosirea procesului de înscriere dublă (double opt-in sau înscriere prin opțiune confirmată).
Înscrierea prin opțiune confirmată ne asigură că noii clienți potențiali care se alătură listei chiar îşi doresc să fie acolo. Ştim, în acest fel, că noii clienţi chiar intenţionează să facă acest lucru și că adresele de e-mail furnizate de ei sunt legitime și funcționale.
Folosirea acestei tactici, de asemenea, poate reduce numărul dezabonărilor. După confirmarea intenţiei de înscriere şi a adresei de e-mail, poţi trimite un mesaj cordial şi atrăgător.
Este întotdeauna o normă bună de comportament să te prezinţi noilor abonaţi. Primul pas spre construirea unei relații de lungă durată este un e-mail de bun venit. El oferă brandului tău o notă „umană” și accesibilă.
Un e-mail de bun venit confirmă abonamentul și îi arată utilizatorului ce urmează să se întâmple, îi reaminteşte acestuia că nu există nicio obligaţie atașată la abonamentul său şi că opțiunea de dezabonare este disponibilă oricând chiar acolo în e-mail.
Este important să nu vii cu niciun produs imediat după înscriere. Să te prezinți încă de la început cu un argument de vânzare poate fi enervant. În schimb, profită de această ocazie pentru a face o primă impresie grozavă, pentru a solidifica începutul în relația cu noul client.
O altă idee grozavă este să le ceri noilor abonați să te adauge la lista lor de „contacte de încredere”.
4. Generarea de e-mailuri pentru dispozitivele mobile
Generarea de e-mailuri pentru dispozitivele mobile,
Majoritatea oamenilor își verifică e-mailurile pe telefoanele mobile, tablete sau alte dispozitive. 55% din tot traficul online provine de la dispozitivele mobile.
Optimizarea experienței publicului țintă este o modalitate sigură de a crește ratele de deschidere.
Unele modificări, cum ar fi utilizarea unui font mai mare și a unor linii de subiect mai scurte, permit citirea mai uşoară a conținutului pe ecranele mai mici.
Odată ce te-ai asigurat că formatarea este perfectă, este timpul să îţi orientezi eforturile de marketing către conținutul e-mailului.

Pasul 4: Oferă conținut uimitor

Dacă abonaților le place conținutul tău, vor aștepta cu nerăbdare viitoarele e-mailuri de la tine. Fundamentul unui e-mail grozav este să aibă un scop clar.
Oferirea de informații valoroase și necesare menține treaz interesul abonaţilor.
Iată câteva modalități prin care le poţi oferi un conținut mai bun.
1. Scrie unei singure persoane
Deși e-mailurile tale vor ajunge la multe căsuțe de e-mail, este vital să scrii ca și cum ar te-ai adresa unei singure persoane.
Pentru a face acest lucru eficient, trebuie să îţi înțelegi abonații.
Cel mai bun mod de a cunoaște pe cineva este să îi pui întrebări.
Cel mai bun instrument în acest sens îl reprezintă sondajele rapide.
Pune o întrebare relevantă și apoi oferă-le clienţilor potenţiali imediat răspunsul: gama de produse. Un astfel de e-mail este foarte eficient deoarece:
 • Ajută cititorii să identifice produsul perfect pentru nevoile lor specifice
 • Îi trimite direct la un formular de comandă pentru a-și putea rezolva problema cât mai curând posibil
 • Afișează un îndemn clar la acțiune și reduceri care stimulează clicurile imediate
Această modalitate de a scrie clientului ideal ar trebui să se infiltreze în strategia ta de marketing și fie o parte integrantă a gradului de conștientizare generală a mărcii.
2. Adaugă puțin umor și inteligență
Când faci pe cineva să râdă, îi induci o dispoziție bună, iar cuvintele pline de spirit rămân în memoria oamenilor chiar și după ce au citit e-mailurile.
Acest lucru se poate face prin:
 • Inserarea în conținut a unor GIF-uri amuzante
 • Introducerea în e-mail a unor jocuri de cuvinte pline de duh
 • Adăugarea de emoji-uri jucăușe pentru a sublinia emoția
Vei construi o relație mai puternică cu cititorii, doar făcându-i să zâmbească şi să râdă.
3. Vorbește-le ca un prieten
Pentru apelul tău la acțiune este mult mai bine să foloseşti expresii precum „Știu că îți va plăcea asta”, decât „Clienții vor adora noua noastră opțiune de economisire”.
Păstrarea unui ton fermecător face jumătate din munca de marketing pentru tine și stabilește o relație pozitivă cu publicul tău.
4. Personalizarea
Personalizarea a devenit rapid una dintre cele mai bune practici de email marketing.
Trebuie să luăm în considerare faptul că 70% dintre adulţi se simt frustrați din cauza mărcilor care trimit e-mailuri irelevante și impersonale.
Iată câteva modalități de utilizare a acestei tactici de marketing direct:
 • Salutări personalizate pentru a face clienții potențiali să se simtă importanți
 • Conținut dinamic care se modifică în funcție de interesele cititorilor
 • Etichetarea automată a contactelor pentru a vă asigura că trimiteţi doar conținut relevant
 • Sugestii personalizate de cumpărături pentru a stimula vânzările
 • Crearea acelui tip de conţinut care răspunde nevoilor clienților
Aceste e-mailuri îi fac pe cititori să se simtă importanți și speciali. Dacă doreşti un efect pozitiv asupra vânzărilor tale online, află că experiențele personalizate cresc cu 90% șansele ca oamenii să finalizeze o achiziție.
5. Linkuri către rețelele de socializare
În timp ce e-mailul oferă cu siguranță o rentabilitate mai mare a investiției decât rețelele sociale (4200% față de 40%), eficienţa rețelelor sociale nu poate fi negată.
Marketingul prin media și fluxuri sociale ar trebui să fie pe locul al doilea în strategia ta de marketing digital, ca modalitate de redirecționare a clienților potențiali.
Link-urile către paginile sociale apar de regulă în subsolul unui e-mail.
Poţi face un pas mai departe oferind cupoane noilor abonaţi atunci când accesează un anumit link. Volumul vânzărilor online va creşte și vei vedea o rată de clic crescută. (Click-Through Rate - CTR)
În funcție de platforma de email marketing pe care o alegi, poți adăuga şi programul tău de afiliere, pentru a maximiza rezultatele eforturilor de marketing prin e-mail.

Pasul 5: Îmbunătățirea ratei de livrare

Îmbunătățirea ratei de livrare,
Crearea e-mailului perfect este acum în mâinile tale, dar există și alte probleme care ar putea afecta negativ capacitatea de livrare.
Ţine minte, rata de livrare reprezintă numărul de e-mailuri care ajung cu succes la un server de e-mail, împărțit la numărul de e-mailuri trimise.
Livrarea duce acest lucru cu un pas mai departe, măsurând numărul de e-mailuri trimise în contrast cu numărul e-mailurilor care ajung efectiv în căsuțele de e-mail.
Unele platforme au rate de livrare mai bune decât altele, așa că, atunci când alegi o platformă, este important să iei în considerare şi aceste valori.
De exemplu, dacă practicile tale de email marketing sunt bune, Systeme promite o rată de livrare excelentă.
Iată ce recomandă echipa de asistență de la Systeme pentru îmbunătățirea capacităţii de livrare a e-mailurilor:
 • Achiziționarea propriului domeniu și crearea unei adrese de e-mail
 • Trimiterea de e-mailuri numai către cei care şi-au dat acordul
 • Ștergerea și eliminarea oricărui contact inactiv
 • Urmărirea cu atenție a statisticilor pe tabloul de bord
Statisticile de e-mail de care trebuie să ținem cont sunt: returnările și spamul.
1. Ce sunt returnările?
Returnările (bounces) se referă la e-mailurile care nu au putut fi livrate destinatarului.
Problemele permanente, cum ar fi o adresele de e-mail care nu mai există, se numesc hard bounces.
Problemele temporare, cum ar fi căsuța poștală prea plină a destinatarului sau un server deconectat, se numesc soft bounces.
Unele programe de marketing prin e-mail se laudă cu rate de respingere mai mici, așa că este important să luăm în considerare acest lucru atunci când comparăm diferitele programe care furnizează astfel de servicii.
2. De ce sunt importante returnările?
Când o adresă de e-mail continuă să fie respinsă, acea adresă va fi suspendată.
Este bine să fii cu ochii pe ratele de respingere şi să te asiguri că e-mailurile ajung la abonații tăi.
Dacă suferi din cauza unei rate mari de respingere, o idee bună întotdeauna este să îţi cureţi lista de e-mailuri.
3. Rămâi departe de dosarele de spam
Rămâi departe de dosarele de spam,
Evitarea filtrelor de spam poate părea ceva simplu, dar există și anumite cerințe pe care trebuie să le luăm în considerare.
În funcție de zona în care locuieşti și de serviciul de e-mail pe care îl utilizezi, poate fi necesar să urmezi regulile actului CAN-SPAM.
Controlul Atacului Pornografiei și Marketingului Nesolicitat (CAN-SPAM) este o lege care stabilește regulile pentru e-mailurile comerciale.
Iată care sunt aceste reguli:
 • Nu utiliza informații false în subiect sau în antet
 • Nu trimite e-mailuri nesolicitate
 • Trimite e-mailuri numai abonaților tăi
 • Identifică mesajul ca reclamă
 • Furnizează date de contact corecte
 • Include un link de dezabonare în fiecare e-mail
 • Permite utilizatorilor să se dezaboneze imediat
De asemenea, este necesar să respecţi reglementările stabilite de Asociația de Marketing Direct (Direct Marketing Association - DMA) din țara ta.
Poate părea că, în acest fel, îți vei pierde abonații pentru care ai muncit din greu, dar nu este chiar așa.
Urmărește rata de dezabonare și fă modificări în ceea ce priveşte conținutul. Poţi chiar lansa o campanie de redirecționare, ca parte a strategiei de email marketing, pentru a recâștiga abonaţii care și-au pierdut interesul.

Pasul 6: Testarea e-mailurilor

Testarea e-mailurilor,
Verificarea e-mailurilor înainte de a fi trimise este un pas important care nu trebuie omis. Dacă lași micile greșeli să treacă, imaginea mărcii tale ar putea fi afectată.
Câteva metode prin care ne putem asigura că e-mailurile sunt impecabile și fără erori:
1. Rularea testelor divizate (A/B)
Testarea unui alt subiect este ceva simplu şi poate îmbunătăți CTR-ul cu până la 26%.
Rularea de teste A/B (testare divizată) este o metodă care foloseşte comportamentul celor cărora ne adresăm pentru a ne ajuta să proiectăm e-mailuri care se potrivesc cel mai bine nevoilor acestora.
Testarea divizată este destul de ușor de efectuat și poate fi aplicată la e-mailuri individuale, buletine informative (newsletters) sau site-uri web.
2. Actualizarea campaniilor
Odată ce ai creat o campanie de e-mail, nu uita de ea! După ce ai terminat-o, s-ar putea ca ea să funcționeze perfect, dar, cu timpul, situaţia se poate schimba. Asigură-te că verifici și actualizezi în mod regulat orice campanie de e-mail pe care o desfășori:
 • Prin actualizarea linkurilor interne, dacă refaci conținutul
 • Prin adăugarea de prețuri exacte și oferte precise
 • Prin actualizarea siglelor și imaginilor incluse
Campaniile de email marketing reprezintă o modalitate excelentă de automatizare a unei părţi puternice a marketingului, dar dacă sunt lăsate la voia întâmplării, pot să ajungă în caseta de spam.
3. Efectuarea ultimelor verificări înainte de a trimite e-mailurile
Ai avea încredere într-o marcă plină de greşeli de ortografie? Nu cred.
Înainte de a trimite orice e-mail, fii atent la:
 • Greșelile de tipar
 • Linkurile uitate, rupte sau incorecte
 • Erorile de formatare a textului
Iată alte câteva modalităţi de optimizare a e-mailului:
 • Testează întotdeauna e-mailurile pe dispozitive diferite - verifică în acest fel dacă formatarea funcționează bine pe desktop, tabletă și, în special, pe ecranele mobile
 • Nu plasa două linkuri unul lângă celălalt sau unul deasupra celuilalt - pe unele dispozitive clientul ar putea să apese linkul greșit
 • Verifică de două ori dacă ai selectat lista de e-mail potrivită - îţi poţi pierde publicul dacă trimiţi din greşeală un e-mail irelevant
Când e-mailul este gata, apăsă butonul de trimitere!

Pasul 7: Monitorizarea campaniilor de email marketing

Monitorizarea campaniilor de email marketing,
Acum, după ce ai implementat toate strategiile de marketing prin e-mail, vei dori să măsori succesul fiecărei campanii. Aceste verificări se fac în mod regulat pentru a vedea dacă mesajele trimise își fac treaba.
1. Verificarea ratei de deschidere
Rata de deschidere se referă la procentul de e-mailuri care au fost deschise în comparație cu numărul de e-mailuri trimise.
Specialiștii în email marketing știu că succesul unei campanii de e-mailuri depinde de numărul de oameni care le citesc efectiv. Implementarea unor mici modificări poate face diferența. În subiectul e-mailului, de exemplu.
Pe lângă monitorizarea constantă a ratei de deschidere, este importantă și cercetarea ulterioară a atitudinii abonaților.
2. Analizarea clicurilor
Analizarea clicurilor,
Este vorba despre numărul de persoane, în procente, care au făcut clic pe un link din conţinutul e-mailului. Această valoare trebuie urmărită, deoarece, dacă rata de clic (click through rate - CTR) este sub medie (7,45%), ai putea pierde din conversia clienților potențiali.
Dacă linkul către un magazin online este întrerupt sau magazinul de comerț electronic nu este bine optimizat pentru dispozitive mobile, clicurile și conversiile vor fi afectate.
Un CTR scăzut ar putea indica, de asemenea, că butoanele de chemare la acţiune (call to action - CTA) sunt ineficiente și trebuie refăcute.
3. Implementează modificări pe baza datelor
Nu ignora ceea ce datele analitice încearcă să-ţi spună, pentru că succesul tău depinde de ele.
 • Dacă livrarea este semnificativ mai mică decât numărul celor cărora le trimiţi e-mailul, ar putea însemna că e-mailurile tale devin „spam”
 • Dacă numărul dezabonărilor este mare, va trebui să verifici feedback-ul lor, pentru a înţelege de ce au ales să se dezaboneze de la lista ta de corespondenţă
Odată ce ţi-ai optimizat e-mailurile, este timpul să faci măsurători.
Înainte de a începe să implementezi modificări, compară performanța campaniei tale cu valorile medii din industrie și cu propriile tale obiective. Poţi să începi cu testarea A/B și cu optimizarea mărcii.

Concluzie

Instrumente pentru campanii de marketing.,
Marketingul prin e-mail este un instrument puternic în trusa ta cu instrumente de marketing.
Deși există o mulțime de platforme de email marketing, este ușor de văzut cine este liderul. Systeme este într-adevăr cel mai bun serviciu de email marketing disponibil.
După ce te înscrii cu planul Freemium, utilizează acest ghid care te va ajuta să-ţi configurezi campaniile de e-mail și să crești ratele de conversie.
Înscrie-te gratuit astăzi. Aici se află succesul campaniilor tale de e-mail viitoare!

100% FREE COURSE

How ANYONE Can Launch The #1 Beginner Friendly Fully Automated Online Business From Home

WITHOUT having any Tech Skills, Following, Products or Experience