
Vorbim despre e-mail marketing de mai multe decenii şi nu fără un motiv întemeiat. Atât afacerile mari, cât şi cele mai mici, folosesc e-mailul ca parte a strategiei lor de marketing. Cam 9 din 10 vânzători folosesc marketingul prin e-mail pentru a distribui conținut în mod organic.
Marketingul prin e-mail este o modalitate eficientă prin care:
- Se comunică periodic cu clienţii potenţiali
- Se transformă clienții potențiali în cumpărători
- Se oferă acces și oportunități speciale abonaților
Așadar, cum putem folosi toate acestea în afacerile noastre?
Ei bine, hai să vedem.
1. Lista de e-mailuri - o scurtă recapitulare
După cum am menționat mai sus, marketingul prin e-mail este o parte esențială în funcţionarea oricărei afaceri. Este o modalitate prin care îți poți spune povestea, îți poți promova afacerea, îți poți face clienții mulțumiți și chiar poţi măsura într-o oarecare măsură reacţia acestora. Toate acestea devin posibile în timp ce îţi transformi abonații în clienți pe termen lung.
Pe lânga avantajul de a te face cunoscut pe piaţă, te bucuri şi de veniturile pe care le câştigi. Fiecare dolar cheltuit cu marketingul prin e-mail oferă un randament mediu al investiției (ROI - return of investment) de 36 de dolari. Marketingul prin e-mail este cu adevărat unul dintre cele mai profitabile modele de afaceri.
Acestea fiind spuse, să facem o scurtă recapitulare a ceea ce presupune construirea unei liste de e-mailuri:
1. Ce este o listă de e-mailuri?
Te poţi gândi la ea ca la o listă de contacte de pe telefonul tău, dar în loc de numere de telefon, ai adrese de e-mail. Lista de e-mailuri este excelentă deoarece îţi permite să colectezi date despre utilizator (cum ar fi numele, sexul și locația utilizatorului), pentru a crea e-mailuri direcționate.
2. Ce înseamnă construirea unei liste?
Procesul de creare a unei liste presupune colectarea adreselor de e-mail de la vizitatorii site-ului tău. Poţi căuta adrese de e-mail, pentru a repera clienți potențiali, inclusiv pe LinkedIn sau pe alte platforme. Deci poţi face acest lucru prin intermediul rețelelor de socializare, al evenimentelor, al fișelor de înscriere şi al evenimentelor promoționale.
3. Cum se poate crea o listă de e-mailuri grozavă?
O listă de e-mailuri se poate crea online folosind strategiile de construire a listei și sfaturile pe care le oferim în acest articol.
2. Cum se creează o listă calificată de e-mailuri

Pentru construirea unei liste de e-mailuri trebuie să ai acces la toate instrumentele și resursele potrivite. Iată cinci paşi prin care se poate construi o listă de e-mailuri:
- Găseşte un furnizor de servicii de e-mail (ESP - email service provider)
- Creează o pagină de destinație (landing page)
- Creează îndemnuri la acţiune (CTA - call to action) și ferestre pop-up
- Promovează programe de loialitate
- Utilizează coduri de reducere și coduri promoționale pentru a atrage abonaţi
Urmează acești cinci pași şi vei construi o listă de e-mailuri excelentă. Dacă ai nevoie de o prezentare mai detaliată a fiecărui pas, continuă să citești!
2.1. Găsirea unui furnizor de servicii de e-mail (ESP)
Mulți dintre noi folosesc deja zilnic serviciile de e-mail.
Mai jos este o listă care conţine cele mai bune ESP-uri și ceea ce au ele de oferit:

Poți folosi oricare dintre aceste ESP-uri pentru afacerea ta, dar unele dintre ele vor fi puțin mai dificil de gestionat pe măsură ce va crește lista ta de e-mailuri.
Principala noastră recomandare ESP este Systeme.
Cu această platformă SaaS (Software-as-a-Service), poți:
- Să construiești lista ta și să trimiți un numar nelimitat de e-mailuri
- Să creezi campanii de e-mail personalizate și direcționate
- Să etichetezi utilizatorii astfel încât aceștia să primească e-mailuri în funcție de parcursul lor în calitate de clienți
Este o afacere destul de avantajoasă, dacă iei în considerare faptul că poți începe să îți construiești lista de e-mailuri în paralel cu afacerea ta în mod gratuit.
2.2. Crearea unor pagini de destinație (landing pages) captivante

Pentru a te impune ca afacere, trebuie să le demonstrezi clienților tăi că ești o sursă demnă de încredere și credibilă. Construirea unei liste de e-mailuri necesită aceeași dedicare, dacă nu chiar mai multă.
Nu uita că, în esență, ești un oaspete în căsuțele de e-mail ale oamenilor. Prezența ta trebuie să fie captivantă, atrăgătoare și, cel mai important, să ofere valoare.
Cea mai simplă modalitate prin care se poate face acest lucru presupune utilizarea unui site web. Marketingul prin e-mail se poate face şi fără un website, dar nu este la fel de eficient. Trebuie să ai cel puțin o pagină de destinație.
Este esențial ca abonații tăi să aibă un acces uşor la produsele și serviciile tale. De aceea, construieşte interfaţa afacerii tale în așa fel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să se gândească prea mult la navigarea pe site.
Iată câteva lucruri pe care trebuie să le adaugi pe pagina ta de destinație:
- Un titlu concis și convingător pentru a captiva publicul
- Imagini de înaltă calitate, care se referă la conținut
- Identificarea problemei publicului ţintă și soluția la această problemă
- O listă de caracteristici și/sau beneficii ale ofertei tale
- Mărturii ale persoanelor care au folosit oferta ta
- Un îndemn clar la acțiune (call to action - CTA)
Citește această postare, dacă ai nevoie de inspirație pentru realizarea unei pagini de destinație și începe să construiești!
2.3. Folosirea CTA și a ferestrelor pop-up personalizate

Pentru ca o pagină de destinație să fie eficientă, este necesar să conţină CTA și ferestre pop-up personalizate.
Printre beneficiile utilizării în e-mail a unui CTA se numără şi:
- Creșterea ratei de clic (CTR) cu 371% și a vânzărilor cu 1617%
- Creșterea ratei de conversie a comerțului electronic cu 22%
În general, adăugarea unui buton CTA în e-mailurile tale nu poate face decât bine abonaților tăi. În esență, el arată foarte clar ce acțiune trebuie să facă în continuare.
Fără butonul CTA, este posibil ca persoana interesată să nu știe ce pași are de făcut, iar acest lucru poate duce la pierderea unui număr important de clienți din lista ta.
Deci, cum îţi poți personaliza îndemnurile la acţiune?
1. Scrie un îndemn la acţiune relevant
Scrie un text orientat spre acțiune. Dacă cititorul tău nu vede valoarea în secunda în care vede butonul, nu va da clic pe el.
Atunci când scrii îndemnul la acţiune, trebuie să fii foarte specific, deoarece îndemnurile generice nu generează vânzări.
Adaptează butonul astfel încât să se potrivească afacerii tale.
Un exemplu de CTA pentru o afacere din domeniul yoga poate fi ceva de genul - „5 motive pentru care ar trebui să începi să practici yoga astăzi". Dacă dorești să fii mai specific, poți folosi - „Ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci după yoga".
2. Conectează butonul CTA la pagina potrivită
După ce ai creat îndemnul la acţiune, trebuie să îl legi, prin link, la pagina de destinație potrivită. Pentru a afla câți oameni fac clic pe link, poţi folosi Google Analytics sau instrumentul de marketing prin e-mail pe care l-ai ales. Este necesar să faci acest lucru pentru a te asigura că pagina ta are un conţinut relevant și orientat către public.
Un alt truc pe care îl poţi încerca, pentru a crește numărul de abonaţi din lista ta, este utilizarea pe site-ul tău a paginilor pop-up.

Utilizarea în designul paginii de destinație a formularelor pop-up de înscriere prezintă unele avantaje, cum ar fi:
- În ceea ce privește atragerea atenției utilizatorilor, ferestrele pop-up sunt cu 50% mai eficiente decât bannerele
- Interacțiunea cu publicul țintă nu va avea de suferit, deoarece poți personaliza complet fereastra pop-up
- Ferestrele pop-up sunt de 13 ori mai eficiente decât bannerele standard în ceea ce priveşte generarea de clicuri și înscrierea de noi abonaţi
Din contul tău gratuit Systeme, poți crea fereastre pop-up perfecte, în doar câteva minute, urmând acești pași:
- Selectezi o pâlnie de vânzări (Funnel), alegi o pagină şi faci clic pe butonul „Edit page" (Editează pagina)
- Selectezi „Popups" (Formular pop-up)
- Apoi îl editezi după cum doreşti
Da, chiar atât de simplu este!
Utilizarea pop-up-urilor și a CTA-urilor este o metodă eficientă care ajută la creșterea numărului de utilizatori, a vânzărilor și a numărului de abonați din lista de e-mailuri.
2.4. Crearea programelor de fidelizare și de recomandare
Tuturor ne place să primim lucruri, mai ales dacă în acest fel suntem recompensaţi pentru promovarea pe care o facem mărcilor noastre preferate.
Utilizarea unui program de loialitate și de recomandare poate crea o nișă în cadrul strategiei tale de marketing prin e-mail și, în cele din urmă, poate contribui eficient la creșterea listei tale.
Aceste tipuri de programe sunt excelente dacă doreşti să încurajezi abonații noi și pe cei existenți să treacă la o versiune nouă, îmbunătățită și, în acest fel, să generezi o valoare mai mare.
Mai întâi, programele de fidelizare.

Crearea unui program de fidelizare este o modalitate excelentă prin care îți poți construi lista de e-mailuri.
Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când folosești aceste programe pentru a-ți construi lista de e-mailuri:
1. Trebuie să te asiguri că programul tău este ușor de accesat și, în acelaşi timp, că oferi abonatului tău valoare
De exemplu, poţi oferi o rețetă gratuită în fiecare săptămână, un cod de reducere de 20% și așa mai departe.
2. Creează un program care să încurajeze abonații să petreacă mai mult timp și să cheltuiască mai mulți bani pentru compania ta
Poți face acest lucru analizând publicul tău țintă și creând oferte bazate pe ceea ce consideră acesta ca fiind valoros.
Utilizarea programelor de fidelizare completează excelent strategia de marketing prin e-mail. Este destul de rapid și de simplu să configurezi o astfel de campanie, mai ales atunci când folosești un instrument precum Systeme.
Deşi programele de fidelizare și cele de recomandare urmează un concept similar, ele diferă în ceea ce privește beneficiile pe care le oferă.
Programele de recomandare și de afiliere utilizează un sistem care stimulează clienții mai vechi să recomande produsele tale familiilor și prietenilor lor.

Statisticile arată că marketingul de tip „verbal" (word-of-mouth) poate crește vânzările cu până la 13%!!
La urma urmei, oamenii sunt înclinați să aibă mai multă încredere în recomandările prietenilor și ale familiei decât în mesajele pe care le primesc de la companii.
Iată cum funcționează programele de recomandare și de afiliere:
- O persoană descoperă afacerea ta și îi place ceea ce vinzi
- Oferi o recompensă pentru recomandare sau afiliere
- Clientul le vorbeşte membrilor familiei sale și prietenilor săi despre produsele tale
- Când persoana recomandată cumpără produsul tău, atât aceasta, cât și persoana care a făcut recomandarea îşi primesc răsplata
Un exemplu care arată cum să începi un program de afiliere:
- Te alături programului de afiliere al platformei Systeme
- Îi spui unui prieten despre acest software și îi dai link-ul tău de afiliat
- Prietenul tău decide să viziteze platforma Systeme folosind linkul cu codul tău de afiliat
- Primești 40% din valoarea vânzărilor pe care le generezi, chiar dacă durează un an până când cei recomandaţi de tine se hotărăsc să cumpere
Dar dacă recomandările, afilierile și programele de loialitate dau prea multe bătăi de cap? Ei bine, în secțiunea următoare îți oferim toate detaliile.
2.5. Atragerea clienţilor folosind reduceri și promoții
Atunci când vinzi ceva online, oferta magnet (lead magnet) este soluţia cea mai ușoară pe care o poţi folosi pentru a mări lista ta de clienți.
Exemple de oferte magnet:
- Liste de verificare
- Cărți electronice și fișe de consultații
- Mostre de produse
- Reduceri și cupoane
- Șabloane
- Teste gratuite
- Studii de caz
- Webinarii și podcast-uri
- Conținut premium
Unele dintre cele mai bune oferte magnet sunt reducerile și cupoanele, deoarece se aplică la majoritatea modelelor de afaceri.
Orice afacere poate oferi un cod de reducere şi majoritatea oamenilor îl vor accepta, deoarece recompensa percepută este mult mai mare. Este un stimulent excelent care îndeamnă oamenii să se înscrie în lista de e-mailuri.
(Dacă ești interesat de celelalte tipuri de oferte magnet pe care le-am menționat, vom discuta despre ele mai târziu în acest articol.)
Iată câteva exemple de afaceri care oferă reduceri și promoții pentru a obține adrese de e-mail și clienți:
Spotify oferă gratuit trei luni din planul lor premium.

Bath & Body Works nu au reduceri imediate, dar oferă promisiunea că o vor face dacă te abonezi.

Ciocolatierii Lindt oferă livrare gratuită pentru comenzi de minim $75 şi reduceri de toamnă de până la 30% din valoarea comenzii.

Această tehnică este deosebit de eficientă, deoarece le oferă clienților posibilitatea de a economisi bani, iar comercianţilor le aduce noi abonați.
Oferirea de reduceri la prima comandă construiește lista de e-mailuri și, în același timp, crește vânzările.
Dar ce ar trebui să faci după ce ai creat o listă de abonați și cum poți continua să mărești această listă?
Mai jos sunt enumerate 8 sfaturi pe care le poți urma pentru a-ți administra și crește lista de e-mailuri, mult timp după ce ți-ai constituit baza de abonați.
3. Cum să-ți îngrijești și să-ți crești lista de e-mailuri

Îngrijirea și creșterea listei de e-mailuri poate fi o sarcină simplă.
Problema apare atunci când automatizăm campaniile de e-mail - majoritatea firmelor mici nu au campanii solide de fidelizare prin e-mail.
Nu toată lumea are nevoie de o secvență de e-mailuri pe termen lung. Cu toate acestea, dacă dorești să creezi o afacere care să dureze, trebuie să te asiguri că potențialii tăi clienți îți păstrează afacerea în mintea lor.
Când foloseşti marketingul prin e-mail, vrei să te asiguri că prospecții tăi își amintesc oferta ta. În acest fel te îngrijeşti de clienții potențiali și de cumpărători și promovezi o relație de afaceri bună.
Totul se rezumă la a promova valoarea.
Acest proces este foate avantajos, deoarece nu trebuie să te implici prea mult. Din momentul în care l-ai configurat, totul este automatizat. După ce ai creat secvența perfectă de e-mailuri, suntem cu toții de acord, se întâmplă foarte multe lucruri.
Cum poți crește rata de deschidere? Când este cel mai bun moment pentru a trimite un e-mail? Ce șabloane de e-mail ar trebui să foloseşti?
Ei bine, totul se reduce la ceea ce incluzi în e-mailurile tale. Iată 8 moduri prin care îți poți personaliza cu ușurință e-mailurile:
3.1. Crearea profilului clienţilor (buyer personas)
Buyer persona nu este un client real. Mai degrabă, este o descriere foarte detaliată a unui client ideal care reprezintă publicul țintă.
Poți avea mai mult de un buyer persona, în funcție de produsele pe care le vinzi.
Pentru a crea profilul clientului perfect pentru afacerea ta, trebuie să faci următoarele lucruri:
- Dă-i un nume acestui client
- Atribuie-i detalii demografice
- Gândeşte-te la interesele și trăsăturile sale comportamentale
Iată un șablon cu exemple care te vor ajuta să îți faci o idee despre cum îți poți configura proprii clienţi ideali:

În acest fel, vei putea înțelege obiectivele, punctele dureroase și modelele de cumpărare ale acestora și îţi vei putea direcționa e-mailurile potrivite în mod corespunzător.
3.2. Segmentarea listei
Poți pune utilizatorilor tăi două întrebări diferite, în vederea etichetării și segmentării lor, pentru a le trimite apoi secvențe specifice de e-mailuri. Un exemplu în acest sens este compania Paper Style, care în campania sa de e-mail își întreabă utilizatorii: „Ce plănuieşti să faci?". Ea oferă şi două variante de răspuns: „Nunta ta" sau „Nunta unui prieten sau a unei rude".

Această întrebare simplă le-a permis să direcționeze campanii de e-mail specifice către abonați și să le ofere acestora informații valoroase în funcție de nevoile lor. Astfel au crescut rata de deschidere cu 244% și rata de clicuri cu 161%.
Iată cum poți folosi această tehnică în strategia ta de email marketing:
- Înscrie-te gratuit pe platforma Systeme
- Creează o campanie de e-mail
- Completează unul dintre sutele de șabloane de e-mail
- Include în șablonul de e-mail două întrebări care să eticheteze utilizatorii în funcție de opțiunea pe care ei o selectează
- Configurează e-mailuri automate
- Trimite campania către lista ta de e-mailuri
- Lasă funcțiile de automatizare să își facă treaba!
Urmează acești pași și vei reuși să creezi pentru cumpărătorul tău ideal o secvență de e-mailuri aproape perfectă.
3.3. Utilizarea celor mai bune resurse pentru a încuraja înscrierile

În acest articol am menționat ofertele magnet în secțiunea despre construirea listei de e-mailuri, dar nu am precizat beneficiile pe care fiecare dintre ele le oferă.
Utilizarea ofertelor magnet este o modalitate ușoară prin care îţi poţi face cunoscută afacerea, insuflând în același timp un sentiment de încredere și de simpatie.
Prin urmare, iată care sunt avantajele pe care le oferă fiecare tip de ofertă magnet:
1. Listele de verificare și șabloanele
- Excelente atunci când vrei să le arăţi abonaților o secvență logică de urmat
- Oferă abonaților o modalitate ușoară prin care pot urma pașii pe care dorești să îi facă
2. Cărțile electronice și fișierele cu informații utile
- Au rolul de a fideliza şi de a educa abonaţii
- Îți permit să arăți de ce oferta ta este cea mai bună de pe piață
3. Mostrele de produse
- Acționează ca o prezentare în avanpremieră a conținutului/produsului la care abonaţii ar putea avea acces
- Permit abonatului să își facă o idee despre ceea ce cumpără înainte de a se hotărî pe deplin
4. Testele gratuite
- Cresc valoarea percepută - pentru că primesc ceva gratuit, abonaţii vor fi mai hotărâţi să cumpere un produs, dacă sunt mulțumiți de rezultate
5. Studiile de caz
- Un studiu de caz poate oferi abonaţilor exemple de clienți mulțumiți
- Oamenii au încredere în poveștile de succes și în recomandările altora, iar dacă produsul are recenzii bune, probabilitatea ca oamenii să îl cumpere va crește
6. Webinariile și podcast-urile
- Acestea acționează mai mult ca un conținut educațional - cu cât poți educa mai mult și poți oferi mai multă valoare, cu atât mai bine
- Permit abonaților să înțeleagă cum îți administrezi afacerea/magazinul
Deși toate acestea sunt opțiuni excelente, cum poți ști care dintre ele va funcționa cel mai bine pentru tipul tău de afacere?
Ei bine, aici este punctul în care următorul sfat se dovedește a fi foarte util.
3.4. Cere feedback de la utilizatori
Feedback-ul clienților este una dintre cele mai importante componente ale procesului de personalizare a e-mailurilor. Dacă nu știi la ce răspund bine și la ce nu răspund utilizatorii tăi, nu ai cum să faci îmbunătățiri.
Dar de ce este atât de important feedback-ul clienților?
- Indică aspectele afacerii tale care trebuie îmbunătățite
- Luarea în considerare a feedback-ului clienților îi face pe aceștia să se simtă implicați și importanți
- Un feedback bun generează recomandări personale
- Poate convinge clienții să revină și să încerce serviciul îmbunătățit
- Te poate ajuta să îți construiești brandul într-un mod mai eficient
Având în vedere că acum știi de ce feedback-ul clienților este o parte importantă a personalizării e-mailurilor, să vedem cum îți poți optimiza campaniile.
3.5. Testarea A/B a diferitelor campanii de e-mail

Există multe beneficii ale testării A/B pentru campaniile de e-mail.
În această secțiune, ne vom uita la ceea ce poți testa prin metoda A/B în vederea optimizării e-mailurilor tale:
1. Schimbarea numelui expeditorului
HubSpot a efectuat cercetări și a observat că rata de clic (CTR - click through rate) este mai mare atunci când trimite e-mailuri cu numele unui membru al echipei în locul numelui companiei.
Concluzia lor a fost că e-mailurile trimise de o persoană reală au mai multe șanse să fie accesate decât cele trimise cu numele companiei.
2. Testarea unor linii de subiect mai lungi și a unora mai scurte
CoSchedule a constatat că liniile de subiect mai lungi au avut rezultate mai bune decât cele scurte și că aproximativ 40 - 50 de caractere reprezintă lungimea perfectă a unei linii de subiect.
3. Folosirea textului simplu în e-mail
Deși nu este cel mai atractiv format de e-mail, uneori simplitatea este revigorantă.
De asemenea, poate crea impresia că prin e-mail ţi adresează o persoană reală, ceea ce încurajează sentimentul că „primești un e-mail de la un prieten" și nu de la o companie.
4. Personalizarea liniei de subiect
Personalizarea liniei de subiect presupune, de obicei, adăugarea numelui persoanei, dar poți testa acest lucru și în alte moduri:
- Folosește numele și prenumele abonatului în linia de subiect
- Folosește prenumele acestuia în linia de subiect
- Încearcă o combinație a celor de mai sus
- Folosește termeni cu care publicul tău rezonează
Este posibil să fie nevoie de câteva teste, dar joacă-te și vezi ce funcționează cel mai bine pentru campania ta de e-mail.
5. Perfecționarea corpului de text
„Redu la jumătate lungimea textului din e-mail. Acum scurteaz-o din nou la jumătate." (Morgan Brown)
De cele mai multe ori, oamenii doresc un mesaj scurt, plăcut și simplu. Poate fi enervant să trebuiască să citești în fiecare zi mai mult de 5 e-mailuri de vânzare de tip soft-sell de la diferite companii.
Pentru a ieși în evidență, încearcă să testezi prin metoda A/B următoarele:
- Text mai scurt versus text mai lung
- Utilizarea punctelor și/sau a listei numerotate
- Configurarea în format întrebare și răspuns
- Scrie doar o singură propoziție și adaugă CTA
Poate părea descurajant la început, dar încearcă aceste sfaturi și economisește timpul și energia pe care le consumi scriind un e-mail lung.
6. Joacă-te cu imaginile
Oamenii sunt mai ușor atrași de o imagine decât de un text. Folosește acest lucru în avantajul tău!
Testează A/B următoarele:
- O singură imagine vs. mai multe imagini
- Text pe imagine
- Captură de ecran a unui videoclip
- CTA încorporat în imagine vs. CTA separat de imagine
- GIF animat
Nu uita că imaginile pot fi delicate, așa că folosește JPEG sau GIF pentru a avea cele mai mari șanse ca imaginile să apară în e-mailul distribuit abonaților tăi.
Nu uita să introduci și textul ALT, pentru cazul în care imaginile nu se încarcă!
În cele din urmă, ține cont de faptul că anumite imagini au nevoie de ceva timp pentru a se încărca, așa că trebuie să le comprimi pentru a reduce dimensiunea e-mailului.
7. Joacă-te cu CTA-ul
Sau poate...

Ce zici de...

Pe care dintre ele vrei să dai clic?
Obiectivul tău este să faci exact acest lucru - să scrii CTA-ul în cât mai multe moduri posibile.
Scrie-l și prezintă-l.
În loc să folosești un text, încearcă un buton. Hotărăște dacă acesta trebuie să fie în partea de sus sau în partea de jos a e-mailului. Poate că iei în considerare ambele variante.
Există patru lucruri de care trebuie să ții cont atunci când pregătești un CTA:
- Mai mult de un CTA te ajută - dacă e-mailul tău are mai multe paragrafe
- Scrie CTA-ul cu majuscule (toate literele) - funcționează cel mai bine!
- CTA-urile trebuie să fie lizibile - între 90 şi 150 de caractere
- CTA-urile trebuie să fie concise și la obiect - 2 cuvinte funcționează, de obicei, cel mai bine
După cum poți vedea, există câteva lucruri simple pe care le poți testa prin metoda A/B pentru a crește performanța e-mailurilor tale.
Mai mult decât atât, poți încerca gratuit testările A/B, dacă folosești contul tău gratuit Systeme.
Dar, să spunem că ești în căutarea unor metode suplimentare pentru a crește valoarea e-mailurilor tale și pentru a personaliza conținutul destinat abonaților tăi.
Ei bine, cel mai simplu mod de a face acest lucru este să scrii şi alt fel de conținut, pe lângă cel din e-mailurile tale.
3.6. Construirea unui blog

Marketingul prin e-mail și blogging-ul sunt ca untul de arahide și ciocolata. Ambele sunt grozave prin ele însele, dar atunci când sunt combinate sunt ca o ceașcă de Reese's Peanut Butter (ciocolată cu unt de arahide).
Aceeași sinergie se poate obţine folosind o strategie de marketing de conținut care combină blogging-ul și marketingul prin e-mail.
Nu te-am convins? Iată câteva dintre beneficiile includerii blogurilor în strategia de email marketing:
- Crește traficul către site-ul tău
- Atrage clienți noi
- Arată ce poate face afacerea ta
- Generează angajament o perioadă de timp îndelungată
- Îți permit să construiești o rețea în nișa ta
- Oferă posibilitatea clienților și prospecţilor să capete încredere în compania ta
Blogging-ul poate necesita o perioadă de timp pentru a deveni eficient, iar una dintre cele mai bune modalități prin care poți să-ți construiești arhivele este să trimiți abonaților tăi, prin e-mail, actualizări despre noul conținut pe care urmează să-l lansezi.
Acest lucru te va determina să scrii cel puțin un articol de blog săptămânal și, treptat, fără să-ți dai seama, vei ajunge să ai sute de articole disponibile pe blog.
Sfat: Include în postările de pe blogul tău linkuri interne către alte postări de pe blog. În acest fel, le poți oferi cititorilor tăi și mai multe motive să aibă încredere în afacerea ta.
Ceea ce este minunat în legătură cu postările pe care le utilizezi pentru a-ți promova oferta este că acestea îți pot asigura un venit pasiv.
Iată 5 pași simpli pentru a-ți lansa blogul:
- Înregistrează-te pentru un cont gratuit pe Systeme
- Dă clic pe creează un blog
- Începe să scrii conținut legat de nișa ta
- Publică articolele pe blog
- Trimite notificări listei tale de e-mail despre noile postări
După cum poți vedea, nu trebuie să fie un lucru foarte dificil - mai ales atunci când folosești Systeme.
Chiar și cu un cont gratuit, software-ul Systeme îți permite să creezi un blog și să publici un număr nelimitat de articole!
3.7. Atragerea clienților potențiali prin intermediul rețelele de socializare

Un alt mod simplu de a îngriji și de a crește lista ta de e-mailuri este să te implici în relația cu publicul tău pe rețelele sociale.
La prima vedere, social media nu pare a fi cea mai potrivită alegere pentru a colecta adrese de e-mail. Dar, dacă ne gândim mai bine, observăm că majoritatea utilizatorilor interacționează cu mărcile lor preferate pe aplicații precum Facebook, Instagram, Twitter etc.
Este, de asemenea, o modalitate prin care conținutul tău poate fi distribuit foarte ușor, deoarece utilizatorii folosesc de obicei rețelele de socializare pentru a păstra legătura cu prietenii și familiile lor.
În plus, utilizatorii își petrec o parte considerabilă din zi pe telefon. Iată câteva date statistice despre utilizarea dispozitivelor mobile în ore și minute pe zi.

eMarketer a constatat că timpul petrecut zilnic în fața ecranului în SUA este în medie de 3 ore și 43 de minute.
Începând cu 2020, Statista indică faptul că utilizatorii americani petrec în medie 2 ore și 3 minute pe rețelele sociale.
Nu e de mirare că utilizatori consideră că este mai convenabil să comunice cu brandurile lor preferate pe rețelele de socializare!
Iată trei motive pentru care ar trebui să-ți crești lista de e-mailuri folosind social media:
1. Numărul de utilizatori de social media este în creștere
Indiferent de piața pe care o abordezi, sunt șanse mari ca publicul tău să fie activ pe rețelele sociale.
Potrivit Statista, 3,6 miliarde de oameni folosesc în prezent rețelele sociale, iar acest număr se preconizează că va ajunge la 4,41 miliarde de utilizatori până în 2025.
2. Oamenilor le place să interacționeze cu diverse mărci pe rețelele de socializare
Din ce în ce mai mulți oameni urmăresc mărcile pe care le apreciază și le susțin pe platformele de socializare.
Atunci când urmăresc o afacere pe rețelele de socializare, 47% dintre utilizatori doresc să fie la curent cu noutățile companiei respective.
Acest lucru înseamnă că susținătorii tăi sunt pregătiți să interacționeze cu afacerea ta și este foarte probabil ca aceștia să îți dea datele lor de contact.
3. Pentru colectarea adreselor de e-mail, social media introduce o varietate de opțiuni
Majoritatea platformelor de social media oferă funcții specifice care sunt menite să ajute diferitele afaceri şi mărci să comunice și să interacționeze cu clienții lor.
De exemplu, majoritatea platformelor permit companiilor să adauge linkuri (care pot fi accesate), sondaje și anunțuri pentru generarea de lead-uri, ceea ce ajută la colectarea adreselor de e-mail.
Un alt truc pe care îl poți încerca este să colaborezi cu alte persoane din nișa ta și să crești astfel expunerea ambelor branduri.
3.8. Crearea unei oferte de co-marketing cu un partener

Ultimul sfat este acela de a colabora cu cineva din nișa ta.
Aceasta este o modalitate excelentă de a te poziționa printre companiile mai mari și mai de succes.
Iată 3 beneficii cheie ale colaborării cu o altă afacere:
1. Colaborarea permite un marketing mai ieftin
Atunci când nu ai prea mulți bani de investit în publicitate, poți câștiga cu ușurință faimă prin intermediul companiilor deja consacrate.
Priveşte această colaborare ca pe o relație reciproc avantajoasă.
De exemplu, dacă inviți o afacere mai mare să creeze o campanie de e-mail, vei avea parte de publicitate de calitate și vei beneficia astfel de cele două categorii de public.
2. Colaborarea introduce noi competențe
Poate că ești cel mai bun din domeniu, dar probabil că nu ești cel mai bun în toate domeniile. Colaborarea cu o altă companie îți permite să înveți de la cei care au trecut deja prin multe alte provocări.
Este o modalitate ușoară de a evidenția noile tendințe, de a identifica zonele de creștere și de a le arăta clienților tăi tot ceea ce ai de oferit.
3. Colaborarea produce rezultate mai rapid
Cu excepția cazului în care ești suficient de norocos pentru a deveni viral, marketingul necesită timp.
Asocierea cu o altă companie accelerează procesul, oferind noi clienți și contacte.
Conținutul, marketingul de tip „verbal" (word-of-mouth) și marketingul prin intermediul rețelelor de socializare, toate acestea beneficiază de pe urma colaborării dintre două companii care lucrează împreună la aceeași campanie.
Marketingul colaborativ este un instrument excelent pentru extinderea razei tale de acțiune, pentru a adăuga autenticitate brandului tău și pentru crearea unui grup de afaceri de încredere.
Pentru o afacere nouă, construirea încrederii și promovarea pe termen lung sunt esențiale în vederea creșterii și supraviețuirii.
4. Cel mai bun instrument pentru construirea și dezvoltarea listei tale
Acum știi exact ce trebuie să faci pentru a construi și administra o listă de e-mailuri. Poate că te întrebi ce instrument ai putea folosi. Îți recomandăm Systeme, deoarece este cel mai bun instrument pentru această activitate.

Systeme te ajută să-ți lansezi campania de marketing prin e-mail şi să gestionezi diferitele aspecte ce țin de administrarea unei afaceri online.
Pe lângă marketingul prin e-mail, ai acces și la funcții precum:
- E-mailuri nelimitate
- Pâlnii de vânzări
- Postări nelimitate pe blog
- Site-uri de membru
- Reguli de automatizare și fluxuri de lucru
- Teste A/B
- Cupoanele de reducere
- Suport prin e-mail 24/7
Indiferent din ce unghi ai aborda-o, aceasta este o ofertă excelentă. Şi nu trebuie să crezi pe nimeni pe cuvânt. Încearcă și tu astăzi!
5. Concluzie

Deci, asta este! 13 strategii pe care le poți folosi pentru a-ți construi, crește și administra lista de e-mailuri.
Toate aceste sfaturi te pot ajuta să colectezi adrese de e-mail și să construiești o listă, dar unul dintre principalele lucruri pe care trebuie să îl ai întotdeauna în vedere este să oferi valoare.
Marketingul prin e-mail poate fi o strategie de marketing foarte profitabilă și poate deveni chiar un joc distractiv.
Dar nu este vorba doar de creșterea unei liste. Este vorba și de construirea unei relații cu persoanele din lista ta.
Abonații tăi îți încredințează adresele lor de e-mail, așa că nu le trăda încrederea și nu le trimite e-mailuri spam.
Construiește o listă și hrănește-o cu e-mailuri de mare valoare, oferte exclusive, informații de calitate și un ton personal.
Ce mai aștepți? Construiește-ți lista cu Systeme!
100% FREE COURSE
How ANYONE Can Launch The #1 Beginner Friendly Fully Automated Online Business From Home
WITHOUT having any Tech Skills, Following, Products or Experience