Cum să începi o carieră în marketing afiliat cu un curs online gratuit?

Ce este marketingul afiliat? Curs online gratuit.,

Ce este marketingul afiliat?

Iată o întrebare interesantă care va primi imediat un răspuns clar, urmat de câteva exemple concrete, pentru toţi cei care îşi urăsc locurile de muncă şi vor să se bucure de mai multă libertate, pasiune şi împlinire prin valorificarea surselor de venit pasiv şi crearea unor afaceri online profitabile. Vom vorbi atât cât vom putea aici despre un model care funcționează şi pe care foarte mulţi oameni îl folosesc.
Cea mai simplă definiție: marketingul afiliat este o formă de promovare a produselor altora pentru un comision. Acesta poate include orice tip de produs, inclusiv articole fizice, cursuri digitale sau software. Ţi se atribuie un link special, iar când cineva face clic pe linkul tău de afiliat, câștigi bani.
Practic, sunt 3 pași simpli de urmat: a) te înscrii în programele de afiliere, b) promovezi ofertele folosind linkurile unice de afiliere pe care le primeşti și c) câștigi comisioane.
Marketingul afiliat este cel mai bun model de afaceri. De ce?
 • NU ai nevoie de propriul produs, serviciu sau software.
 • NU ai nevoie de o echipă sau de angajați.
 • NU trebuie să stai față în față cu clienții sau cumpărătorii.
 • NU trebuie să te ocupi de inventar.
 • NU trebuie să te ocupi de asistență pentru clienți sau rambursări.
 • Costurile de pornire sunt extrem de mici, până la ZERO.
 • Odată ce ai demarat afacerea, aceasta începe să producă VENIT PASIV.
 • Pentru începători, este cea mai bună modalitate de a câștiga bani online şi de a construi o afacere.
Orice am încerca, de la network marketing (MLM), dropshipping, cripto monede, tranzacții Forex, eBay, până la afacerile locale, marketingul afiliat va câștiga întotdeauna!
Ca mulți alții de pe planeta aceasta, putem construi afaceri cu multe cifre, chiar cu 6 zerouri, ca afiliaţi. Este bine să știm însă că programele de afiliere NU sunt modalități de îmbogățire rapidă. Este nevoie de multă muncă pentru a ajunge la un asemenea nivel.
Scopul principal al rândurilor pe care le citeşti acum este acela de a te învăţa deprinderile de bază care te vor ajuta să dezvolți afaceri online pornind de la zero, astfel încât să poți obține cât mai repede posibil rezultatul dorit. Nu-i crede pe cei care te învață metode de a face bani online rapid „APĂSÂND UN BUTON”. Vei găsi mii de oameni care vor încerca să îţi arate „CALEA UȘOARĂ”. Nu este cazul aici. Pentru a obține ceea ce îţi doreşti pe termen lung, este important să îţi dezvolţi încă de la început abilitățile de bază.
Citeşte mai mult despre aptitudini şi competenţe personale.
După ce am aflat ce este marketingul afiliat, urmează să descoperim paşii pe care îi avem de parcurs pentru a valorifica, în modul cel mai eficient cu putinţă, sursele de venit pasiv.

1. ALEGEREA NIŞEI

Alege categoria de produse, de servicii, alege piața/industria pe care o vei promova și în jurul căreia îţi vei centra afacerea. De exemplu, vrei să promovezi blendere? Eşti în nișa de gătit și bucătărie.

Cum se alege o nișă bună?

Alegerea unei nişe este o abilitate fundamentală şi fiecare începător trebuie să exerseze şi să-şi însuşească această abilitate. Alege o nișă profitabilă, un segment de piaţă de care eşti și pasionat şi îngustează nișa aleasă cât mai mult posibil.
De exemplu, nișa „Bogăție”; ţinteşti mai exact, nișa „Câștigă bani online”; şi mai precis, nișa „marketing afiliat”; mai precis decât atât, nişa marketing afiliat High-Ticket. Cu cât sunt mai țintite, cu atât mai bine.

Iată o listă de nișe profitabile care te vor ajuta să produci idei și să rezolvi probleme:

Sănătate: dietă și nutriție, aparate de bucătărie, gătit, relații + întâlniri, suplimente, vitamine, saltele etc.
Bogăție: câştigă bani online, marketing afiliat, libertate prin afiliere, cripto, antreprenoriat, afaceri, software, acțiuni, finanțe personale + carduri de cumpărături, investiţii imobiliare, comerț online.
Electronice: camere video, aparat foto DSLR, obiective, fotografie, calculatoare, telefoane mobile, căști audio, drone, accesorii pentru jocuri.
Modă: îmbrăcăminte, încălțăminte, pantofi sneakers, îmbrăcăminte sport, ceasuri, ochelari de soare, ceasuri inteligente.
Hobby-uri: călătorii, bilete de avion, hoteluri, muzică, mașini, automotivare, ornamente auto, jocuri sportive și multe altele.
Alege o nișă care îţi trezeşte şi pasiunea, nu doar pentru bani, pentru că îţi va fi greu să vorbeşti despre ceva ce nu te interesează. Deopotrivă, alege produse care au cerere mare, comisioane mari și în care crezi cu adevărat. Dacă vei căuta, vei descoperi că există nenumărate programe de afiliere în toate nișele.
Iată un program de afiliere, o afacere românească, pentru oricine doreşte să pornească la acest drum. În limba română. Câștigi 10% din cumpărăturile fiecărui client pe care îl aduci (nivelul 1). Dacă acest client de la nivelul 1 aduce la rândul său un client nou (nivelul 2), vei primi 5% din valoarea cumpărăturilor noului client, chiar dacă nu ai contribuit la recrutarea sa. Același principiu se aplică până la nivelul 4 inclusiv. La procentul tău din vânzări se mai adaugă 2,5% de la nivelul 3 şi încă 1,25% de la nivelul 4. Îți dezvolți rețeaua de afiliați și, cât timp rămâi în program, câştigi venituri suplimentare substanțiale.
În cazul în care ţi se cere să activezi „cookies”, trebuie să revii la pagina pe care te afli acum, să apeşi din nou pe linkul de sus şi formularul de înscriere CONT NOU se va deschide.
Câteva dintre produsele care aşteaptă să fie promovate prin metode de marketing afiliat pot fi văzute sus, în bara de navigare, dacă apeşi pe: PARFUMURI, COSMETICE, ACCESORII sau REMEDII naturiste. Există şi o metodă de lucru uşoară pentru dezvoltarea reţelei de afiliaţi. Este varianta simplificată a modelului de afacere prezentat în acest curs. Apasă CONTACT în bara de sus, completează formularul şi trimite mesajul „Mai multe detalii”. În cel mai scurt timp, vei primi gratuit fişierul PDF cu detalii prin e-mail.

2. ALEGEREA PRODUSULUI PERFECT

Care sunt principalele categorii de produse din care putem alege?

 • Produse din programe de afiliere care oferă câştiguri recurente lunare

Aceste programe sunt minunate, deoarece generează venituri pasive reale în fiecare lună. De obicei, sunt produse software pentru care oamenii plătesc lunar.
ClickFunnels și GetResponse sunt două dintre cele mai promovate produse software pentru comisioane lunare, deoarece oamenii au nevoie de ele pentru a-și derula afacerile lor online. Programul de afiliere ClickFunnels plăteşte comisioane recurente de până la 40%, pentru produse de până la 297 USD pe lună, iar GetResponse plăteşte comisioane recurente de 33% sau un comision unic de 100 USD.
Marketingul digital este un model de afacere extrem de eficient și profitabil. La nivel global, industria de marketing afiliat valorează peste 12 miliarde de dolari. De aceea, din momentul în care s-a înscris, scopul oricărui afiliat este de a vinde produsele pe care le-a ales. Dintre diversele strategii de marketing și de publicitate, „pâlnia de vânzări” (sales funnel) este cea mai puternică metodă cunoscută.

 • Articole cu preț mai mic, dar cu volum mare de căutare

Aceste programe sunt folosite de obicei pentru produsele fizice. Un astfel de exemplu este programul românesc de afiliere prezentat mai sus, dar şi Amazon, care plătește comisioane de 10%, sau programul de afiliere Walmart, care plătește până la 7%.

 • Produse din programe de afiliere High-Ticket

Programele de afiliere High-Ticket oferă posibilitatea de a obţine comisioane mari. Cele mai multe dintre aceste programe au o „SCARĂ DE VALORI”, ceea ce înseamnă pur și simplu că există o gamă de produse sau servicii care sunt adăugate și planificate în așa fel încât conduc treptat la creșterea valorii și a prețului. Programul îți permite să câștigi, din vânzările tale, de la comisioane mici, până la comisioane foarte mari.
Iată câteva dintre cele mai bune programe High-Ticket:
Sunt programe de afiliere în limba engleză. Acest lucru nu constituie o problemă. Dacă te-ai descurcat bine sau mai puţin bine la limba engleză, este perfect. Nu te descurci de loc? Nu este esenţial. Pasiunea şi perseverenţa contează cel mai mult. Poţi folosi gratuit instrumente ajutătoare, cum ar fi: Google Translate sau Quillbot Grammar Checker. Tehnologia ne oferă instrumente accesibile care ne ajută să ne facem viaţa mai uşoară. Nu trebuie să renunţi. Dimpotrivă, trebuie să muncești din greu pentru ceea ce îți dorești. Doar oamenii care îndrăznesc să viseze și care sunt dispuși să acționeze conform visurilor lor reuşesc.
Simţi câteodată nevoia să te încarci cu energie mentală pozitivă, pentru a înlătura stresul şi gândurile negative şi pentru a-ţi întări puterea, voinţa şi ambiţia? Iată aici o sursă de texte motivaţionale, extrem de interesantă, pe care o poţi accesa oricând doreşti.

3. CREAREA UNUI SISTEM PROPRIU DE VENIT PASIV

ACUM ai o nișă și un produs. Este timpul să îţi creezi „SISTEMUL” de venit pasiv!
Dacă ai construit corect acest sistem, vei putea să direcționezi clienții către produsele pe care le promovezi pe pilot automat.
Sistemul este cel mai important lucru din afacerea ta, deoarece funcționează pentru tine 24/7 și pe pilot automat. Acesta îţi va genera bani şi, mai important, te va ajuta să îţi dezvolţi afacerea pe termen lung.
Și NU, nu este vorba despre un website complicat care nici măcar nu convertește... ci de o „pâlnie de vânzări” (sales funnel), care transformă vizitatorii în vânzări, adică în comisioane!
Cel mai bun software pentru a face acest lucru este ClickFunnels, care îţi permite să creezi sisteme de promovare foarte rapid. Nu ai nevoie de abilități tehnice deosebite sau de codare. Iată un link special către ClickFunnels, unde primeşti 14 zile gratuit.
Iată și un program complet, care te instruieşte pas cu pas, clic cu clic şi îţi arată cum să construieşti acest sistem în doar 3 zile. The 3-Day Business Breakthrough Challenge.
„SISTEMUL” poate fi denumit şi pagină de destinație (landing page, squeeze page sau lead page). Dacă eşti cu adevărat serios şi doreşti să îţi construieşti afacerea pe termen lung, pagina de destinație este o necesitate absolută.
Valoarea afacerii tale de afiliat online depinde de câte e-mailuri poți genera, iar construirea unui astfel de „SISTEM” permite tocmai acest lucru.
Dacă nu ai deloc bani să plăteşti pentru un software „pâlnie de vânzări”, îţi recomandăm cu căldură o soluție 100% gratuită, care conține toate instrumentele de care ai nevoie într-un singur loc și care îţi permite să creezi pagini de destinație, să trimiți e-mailuri, să colectezi clienți potențiali și multe altele.
La sfârșitul fiecărei zile, afacerea ta se rezumă la: mai mulți clienți potențiali = mai multe venituri! Aceasta este formula care îți poate aduce rezultate cu multe zerouri, ca afiliat.

4. ALEGEREA SURSEI DE TRAFIC

Sursele de trafic reprezintă elementul vital al unei afaceri. Ele generează trafic, mai precis, clienți. Este de departe cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în vedere odată ce îţi configurezi sistemul.
Există multe moduri de a genera trafic de pe site-uri precum Instagram, Pinterest, Twitter și LinkedIn. Dar, cele mai bune modalităţi pentru construirea, cât mai repede posibil, a unui brand şi pentru generarea de comisioane sunt: YouTube, un blog și TikTok.
Prima opțiune: YouTube! Aceasta este de departe cea mai bună platformă pentru a începe o afacere. În primul rând, YouTube este gratuit. În al doilea rând, videoclipurile sunt căutate, ceea ce înseamnă că poți crea videoclipuri pornind de la termenii, de la cuvintele cheie pe care oamenii le caută deja pe YouTube. Mai mult, conținutul încărcat pe YouTube rămâne acolo pentru totdeauna.
Dacă vrei ca videoclipurile tale să ajungă numărul 1 pe YouTube, TubeBuddy rămâne cea mai bună recomandare.
A doua opțiune: construirea unui blog/website pentru motoarele de căutare. Crearea unui blog este, de asemenea, foarte puternică, deoarece accesezi în acest fel cel mai mare motor de căutare din lume, GOOGLE! Nu trebuie decât să scrii articole pe care oamenii doresc să le citească și, cel mai important, să le faci să apară pe prima pagină în căutările Google.
A treia opțiune: TikTok! În prezent este extrem de simplu să devii viral și să crești vizibilitatea brandului tău folosind TikTok.

5. CREAREA DE CONŢINUT RELEVANT ŞI CONSISTENT

Acesta este de fapt cel mai simplu pas, dar majoritatea EŞUEAZĂ AICI! Cel mai greu este să rămână consecvenți și să aibă încredere în proces.
Trebuie să ai încredere în proces și să începi crearea de conținut. Din acest moment, trebuie să te concentrezi pe crearea de conținut relevant, altfel afacerea ta va eșua.
Ce tip de conținut ar trebui să creez?
Este cea mai frecventă întrebare. Indiferent de sursa de trafic pe care o alegi, iată o metodă de lucru exactă:
 • Găseşte 10 persoane care postează în exact aceeași nișă pe care ai ales-o și urmăreşte-le postările.
 • Găseşte cele mai bune 10-20 dintre piesele lor de conținut performante.
  Nu contează dacă este YouTube, TikTok sau un blog.
 • Recreează/Modelează acel conținut. Refaci respectivul conținut, dar îi dai propria ta răsucire. Lucrurile importante de remarcat sunt CÂRLIGUL (hook), POVESTEA (story) și OFERTA (offer). Adică, uită-te la modul în care ei atrag atenția publicului țintă și faci același lucru.
 • REPETĂ.
Asta este tot. Majoritatea oamenilor nu vor pune în practică această metodă, dar AI ÎNCREDERE; funcționează cel mai bine.

6. CREAREA LISTEI DE E-MAILURI

Cel mai important atu al afacerii tale este lista ta de e-mailuri! Fără alte întrebări... Acesta este secretul construirii unei afaceri foarte profitabile într-o perioadă scurtă de timp.
Care este motivul? Îți aparține! Spre deosebire de YouTube, TikTok şi Instagram, lista este a ta și, dacă ţi-ai pierde rețelele sociale (din orice motiv), poţi în continuare, prin intermediul listei tale de e-mailuri, să te adresezi clienților tăi. Trimiți un e-mail către persoanele din lista ta și poți face bani. Este atât de simplu. Mai multe e-mailuri = Mai multe venituri.
Cea mai bună metodă pentru construirea unei liste de e-mailuri este folosirea unui lead magnet, a unei oferte magnet. Oferta magnet este acel instrument creat și oferit clienților potențiali în schimbul unor date de contact. Ceea ce înseamnă pur și simplu să schimbi ceva de valoare pentru un e-mail. Oferta magnet poate fi: o carte electronică, un raport gratuit, un studiu de caz sau un curs gratuit.
Iată din nou programul complet, care te instruieşte pas cu pas, clic cu clic şi îţi arată, în doar 3 zile, cum să construieşti o listă de e-mailuri.
Dacă nu ai deloc bani să plăteşti pentru un software de e-mailuri, îţi recomandăm cu căldură, încă o dată, soluția 100% gratuită, care conține toate instrumentele de care ai nevoie într-un singur loc și care îţi permite să creezi pagini de destinație, să trimiți e-mailuri, să colectezi clienți potențiali și multe altele.

7. SCALAREA ŞI OPTIMIZAREA

Până acum ai învățat ceea ce este mai important despre traficul gratuit și despre crearea unei afaceri și a unui brand prin intermediul platformelor de social media.
Pe lângă toate acestea, există și trafic plătit, care este un trafic pe care îl poți controla.
Adică, atâta timp cât plăteşti, poți aduce oricât de mult trafic doreşti. În prezent, acesta este Sfântul Graal al marketingului online. Să zicem, cheltuieşti 100 de lei pentru reclame și obții 1000 de lei. Totuşi, este abilitatea cel mai greu de învățat și este recomandată doar celor care stăpânesc foarte bine traficul gratuit.
Când eşti gata pentru scalarea afacerii cu trafic plătit și știi cum să difuzezi anunțuri plătite, deja începi să crești exponențial rata veniturilor, în timp ce cheltuielile tale rămân la același nivel sau cresc foarte puțin în comparație cu veniturile.
Cele mai bune surse de trafic plătit sunt:
 • Facebook Ads
 • Google Ads
 • YouTube Ads
 • Pinterest Ads
 • TikTok Ads
YouTube Ads oferă de departe cel mai direcționat trafic pe care îl poți obține, deoarece poţi viza doar persoanele care caută anumite articole pe YouTube. Nici măcar NU trebuie să plăteşti dacă oamenii urmăresc videoclipul doar 30 de secunde sau mai puțin.
Cei care vor să înveţe în detaliu strategiile de marketing şi principiile direcționării traficului către clienți, se pot înscrie in programele de mai jos, care îi vor ajuta enorm:
Acestea sunt etapele unui proces de marketing afiliat automatizat, care poate face trecerea treptată de la rutina plictisitoare a muncii de la 9 la 5, la afaceri de succes construite cu pasiune și perseverență şi la venituri de 6 cifre sau chiar, într-o zi, de ce nu, de 7 cifre.
Calea spre succes se află chiar în fața ta, numai că succesul vine doar la cei care acţionează! ACȚIUNE MASIVĂ!