Strategii de marketing care te vor ajuta să îți atingi obiectivele de afaceri mai rapid

Strategii de marketing,

Dorești să câștigi 25.000 de lei pe lună? (Procesul în 3 pași pentru rezultate epice)

25.000 de lei pe lună reprezintă o sumă destul de mare, însă nu imposibil de atins. Poate părea dificil să ajungi la această cifră pe cont propriu, iar ideea de a lucra independent online poate părea puțin înfricoșătoare.
În acest articol, vom explora acest exemplu și vom învăța cum să câștigăm bani, mai exact 25.000 de lei pe lună. Vom discuta despre modele de afaceri profitabile și vom oferi un ghid pas cu pas despre cum să-ți transformi afacerea într-una profitabilă.
Hai să descoperim cum putem să facem bani!
A câștiga 25.000 de lei pe lună nu este atât de complicat cum s-ar putea crede.
Iată câteva exemple:
  • Poți vinde 1.000 de produse cu 25 de lei fiecare.
  • Poți vinde 100 de produse cu 250 de lei fiecare.
  • Sau poți vinde 10 produse cu 2500 de lei fiecare.
Mulți oameni reușesc deja să atingă acest obiectiv. De exemplu, cursul "Accelerator de consultanță" al lui Sam Ovens costă 1.997 USD.
Cursul Accelerator de consultanță al lui Sam Ovens,
Acestea sunt prețuri reale pe care oamenii le plătesc cu plăcere pentru a obține rezultatele promise.
Atunci când dispui de instrumentele potrivite, poți crea un conținut uimitor, la fel de valoros ca și alte conținuturi create de antreprenorii pe care îi admiri.

Totul începe cu o alegere

Hustle,
Deși nivelurile generale de satisfacție par a fi ridicate la nivel global, doar aproximativ 15% dintre angajații cu normă întreagă se simt implicați în munca lor. Dacă te regăsești printre cei 85% a căror slujbă de la 9 la 5 pare plictisitoare și tristă, credem că este timpul pentru o schimbare.
Poți urma o carieră complet diferită sau poți lua în considerare crearea unui venit pasiv online, care să-ți ofere mai mult timp liber pe care să îl petreci alături de familie sau făcând ceea ce îți place.
În acest articol, îți vom arăta cum poți scăpa din capcana rutinei prin implicarea în oricare dintre următoarele activități secundare:
  1. Coaching
  2. Consultanţă sau înfiinţarea unei agenţii
  3. Înființarea unui magazin de comerț electronic
  4. Dropshipping
  5. Marketing afiliat
  6. Deschiderea unui blog
  7. Crearea de cursuri
  8. Crearea unui site de membri
Vei afla exact cui i se potrivește cel mai bine fiecare dintre aceste modele de afaceri, vei găsi exemple de proprietari de afaceri de succes în fiecare nișă, vei descoperi de ce ai nevoie pentru a începe și ce platforme poți folosi pentru a-ți desfășura activitatea secundară.
Ești gata să fii propriul tău șef? Citește mai departe pentru a afla ce trebuie să faci pentru a câștiga niște bani în plus.

Pasul 1: Crearea propriului produs sau serviciu

1. Cum îţi monetizezi abilitățile

Fiecare persoană este expertă în ceva anume, iar tu trebuie doar să-ți identifici particularitățile și punctele tale forte. Începe prin a-ți face o listă cu toate competențele și specializările pe care le deții. Abilitățile tale sunt valoroase datorită timpului, efortului și talentului pe care le-ai investit pentru a realiza ceea ce numai tu poți face.
De exemplu, poți câștiga bani prin oferirea de servicii sau prin activități de freelancing.
Ești gata să descoperi nișe cu adevărat profitabile în care abilitățile tale pot să-ți aducă bani? Continuă să citești!

1.1. COACHING

Există mai multe modalități de a câștiga bani prin coaching, dar totul depinde de pasiunile și de experiența ta.
Dacă ai experiență în domeniul afacerilor și îți place să lucrezi cu oamenii, poți deveni un consilier de afaceri, ceea ce reprezintă o modalitate excelentă de a câștiga bani în plus. În esență, vei analiza afacerea unei alte persoane și îi vei oferi idei noi pentru a o ajuta să-și atingă obiectivele.
Ajuți oamenii să-și atingă obiectivele financiare și de afaceri,
Jay Abraham a construit o afacere de succes, oferind coaching pentru peste 10.000 de clienți. Abilitățile sale unice se bazează pe gândirea "în afara cutiei", care a condus la o creștere exponențială a afacerii.
În schimbul asistenței oferite altor companii pentru a obține succes, tu, ca și Jay, vei primi o plată - este atât de simplu.

1.2. AGENȚIE DE MARKETING

O altă modalitate de a câștiga 25.000 de lei/lună din expertiza ta este să-ți creezi o agenție de marketing. Poți alege să ajuți pe alții să se specializeze, de exemplu, în reclame pe Facebook sau în design grafic, dacă ești expert în aceste domenii.
De exemplu, oameni ca Glen Allsopp au început să ofere consultanță în domeniul marketingului digital pentru că aveau abilități în acest domeniu. Glen Allsopp s-a concentrat pe abilitățile sale de specialist în SEO și marketing digital, pe care le-a aplicat pentru a răspunde așteptărilor clienților săi.
Specialist în SEO și marketing digital,
Chiar și agențiile de marketing digital începătoare se pot bucura de câștiguri, în medie, de 70.000 USD pe an - ceea ce înseamnă 5.833 USD pe lună.
Dacă acestea sunt și abilitățile tale, de ce să nu faci pasul cel mare?

2. Vanzarea produselor fizice

Dacă nu ai abilități speciale pe care să le poți transforma cu ușurință într-o afacere, poți câștiga 25.000 de lei pe lună din vânzarea de produse - fără a avea nevoie de un depozit și fără cheltuieli generale mari.

2.1. AFACERI ONLINE DE COMERȚ ELECTRONIC TRADIȚIONAL

Comerț electronic tradițional,
Dacă încerci comerțul electronic tradițional, mai întâi plătești sau creezi produse și apoi le vinzi clienților.
Dacă ești la început de drum, îți va trebui ceva timp până când vei ajunge să câștigi 25.000 de lei pe lună.
Deși comerțul electronic tradițional poate fi o modalitate bună de a câștiga bani, îți recomandăm să faci acest pas doar dacă dispui de un capital de pornire semnificativ și doar atunci când ești pregătit să aștepți să apară profitul de 25.000 de lei pe lună.
Pentru a obține investiții externe, trebuie să prezinți rapoarte de venituri, iar atunci când ești la început de drum, aceste rapoarte nu există încă.
Din fericire, există și alte modalități de a reuși în domeniul comerțului electronic.

2.2. DROPSHIPPING

Dropshipping-ul reprezintă o opțiune excelentă dacă vrei să câștigi bani în plus. Această metodă constă în vânzarea produselor fără a le ține în stoc.
O poveste de succes în domeniul dropshipping-ului este cea a lui Tze Hing Chan, care se axează pe afacerea sa de comerț electronic Shopify - Subtle Asian Treats.
O poveste de succes în domeniul dropshipping-ului,
Procesezi comenzile eficient și promovezi produsele, iar furnizorul le livrează direct la adresele clienților tăi.
În final, obții doar marja ta de profit. Chiar dacă nu primești prețul integral al produsului, nici nu trebuie să acoperi costurile asociate producției, astfel încât toți au de câștigat.

2.3. MARKETING AFILIAT

În mod similar, poți începe o afacere de marketing afiliat. Acesta presupune promovarea produselor altora și obținerea unui comision pentru fiecare produs vândut.
Tot ce ai nevoie este un website și o strategie de vânzări. Prin utilizarea acestor două instrumente, Shawn Collins, o poveste de succes în marketingul afiliat, a reușit să ajungă acolo unde este astăzi.
O poveste de succes în marketingul afiliat,
Marketingul afiliat i-a permis lui Shawn să reducă costurile și să maximizeze profiturile. Cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, a primit mai multe premii și este co-fondator al Affiliate Summit.
Din nou, nu îți vinzi propriile produse, dar obții un venit decent, care poate crește rapid și poate ajunge la 25.000 de lei/lună.

3. Câștigă bani cu un blog

Dacă îți place să scrii, este posibil să ai deja un blog și să publici conținut pe Medium sau pe WordPress.
La început, cei mai mulți bloggeri își publică conținutul gratuit, dar mulți se străduiesc să câștige bani pe platformele lor. Iată câteva modalități de a face acest lucru:

3.1. SCRIEREA DE CONȚINUT

Un blogger, ca scriitor independent, poate scrie postări pe site-ul unei alte persoane și poate fi plătit pentru orice conținut sponsorizat din postarea sa. A face bani din blogging în acest mod poate fi dificil, deoarece vei avea nevoie de o audiență mare pentru a atrage clienți noi.
Dacă ești familiarizat cu platformele de social media, poți câștiga bani creând conținut pentru rețelele de socializare și redistribuind acest conținut către publicul tău.
Un exemplu este Pat Flynn, creatorul platformei Smart Passive Income. Acesta și-a pierdut la un moment dat slujba de arhitect, iar acum este un creator de conținut profitabil, cu mai multe fluxuri de venit.
Un creator de conținut profitabil, cu mai multe fluxuri de venit,
Acestea sunt exemple de modele de afaceri excelente care pot genera venituri suplimentare și chiar venituri mai mari, corespunzătoare activităților cu normă întreagă.

3.2. VLOGGING

Mulți bloggeri își extind sfera lor de activitate prin crearea de videoclipuri și reușesc să obțină în acest fel venituri substanțiale.
Deși este adevărat că cei mai talentați creatori de conținut se concentrează acum pe producerea de videoclipuri, asta nu înseamnă că importanța scrisului s-a diminuat.
Vlogging-ul și clasarea în primele poziții pe site-uri precum YouTube reprezintă aceeași luptă cu motoarele de căutare pentru a obține cele mai bune rezultate.
Unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri este Felix Kjellberg, cunoscut și sub numele de PewDiePie.
Unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri,
Doar în 2014, PewDiePie a câștigat 7.4 milioane de dolari cu ajutorul canalului său.
Cu videoclipuri care atrag regulat peste 1 milion de vizualizări în doar câteva zile, influența și puterea sa, ca mașină de marketing, sunt incontestabile.
Este posibil să pară dificil să atingi acest nivel de succes viral, dar nu este necesar să fii deja celebru pentru a obține profit. Dacă reușești să postezi în mod constant videoclipuri valoroase, YouTube îți va răsplăti eforturile cu venituri considerabile din publicitate la finalul fiecărei luni.
Dacă ai abilități în scrierea de conținut valoros și nu te deranjează să apari în fața camerei, îți recomandăm să te implici în această activitate. Ai posibilitatea să câștigi 25.000 de lei/lună doar din publicitate.

3.3. AMAZON ASSOCIATES

Amazon Associates,
Promovarea produselor de pe Amazon pe blogul tău poate fi o modalitate excelentă de a câștiga bani. Programul de afiliere Amazon Associates este doar un exemplu al modului în care unii bloggeri combină marketingul afiliat cu blogurile și site-urile lor.
Metoda de lucru este destul de ușoară:
  • Te înscrii în programul de afiliere.
  • Verifici căsuța ta de e-mail pentru a vedea dacă ai primit aprobarea (care este instantanee).
  • Completezi postarea de pe blogul tău cu linkul tău de afiliat.
  • Primești un comision ori de câte ori cineva cumpără prin intermediul linkului tău.
Nu uita, cu cât scrii mai multe articole și postări, cu atât ai mai mult spațiu la dispoziție pentru a plasa linkuri afiliate.

4. Câștigă 25.000 de lei pe lună cu produse digitale

Valorificarea produselor digitale cu ajutorul comerțului electronic este cea mai bună modalitate de a-ți valorifica la maxim abilitățile. Recomandăm cu tărie să iei în considerare aceste produse și acest model de afacere atunci când te întrebi cum să faci bani online.
O afacere cu produse digitale permite valorificarea cunoștințelor personale și poate fi scalată (scalarea se referă la creșterea exponențială a veniturilor, în timp ce cheltuielile rămân aceleași).
Iată câteva idei care, atunci când sunt puse în practică, te vor ajuta să obții venituri online.

4.1. SITE-URI DE MEMBRU

Creatorii pasionați de conținut pot să câștige bani online prin plasarea unora dintre cele mai valoroase conținuturi ale lor în spatele porților închise ale unui site de membru. Pentru a avea acces la această valoare, oamenii vor trebui să plătească un abonament lunar.
Site-urile de afiliere sunt excelente atunci când dorești să obții un venit pasiv online. Accesul la conținutul valoros de pe site este taxat și plătit de abonați în fiecare lună, oferind creatorilor un venit lunar pasiv.

4.2. CREAREA ȘI VÂNZAREA DE CURSURI ONLINE

Crearea de cursuri online este o altă modalitate prin care îți poți monetiza abilitățile, dar sub forma unui produs digital. Poți vinde cursuri către mii de clienți și tot ce trebuie să faci este să creezi o singură dată cursul tău online.
Aceasta este nișa perfectă dacă îți place să instruiești oamenii și știi cum să creezi site-uri de membru - un curs online funcționează în același mod.
Școala video online a lui Phil Ebiner este un exemplu excelent de curs online de succes care transformă competențele în venituri.
Curs online de succes,
Ca în cazul oricărui alt produs, cheia este să găsești clienți și să îți comercializezi cursurile online, fără să cheltuiești prea mulți bani pe publicitate.

Pasul 2: Promovare și marketing

1. Pâlnia de vânzări (pentru a câștiga mai mulți bani)

Etapele pâlniei de vânzări,
Modelul de marketing care utilizează pâlnia de vânzări (sales funnel marketing) este una dintre cele mai eficiente metode de promovare a afacerii. Acest model poate fi privit ca o călătorie pe care o parcurg potențialii clienți din momentul în care află despre produsele tale și până când le cumpără.
Primul lor pas poate fi acela în care descoperă anunțul tău pe rețelele de socializare sau printre rezultatele căutării pe Google. După aceea, ei ajung pe site-ul tău, află cum îi poate ajuta produsul pe care îl oferi și descoperă că, în schimbul adresei lor de e-mail, pot primi o resursă valoroasă.
Continui să urmărești cum reacționează aceștia la oferta magnet pe care au primit-o în schimbul adresei de e-mail, care este comportamentul lor pe site-ul tău și, pe baza tuturor acestor observații, comunici în continuare cu clienții tăi, personalizând conținutul e-mailurilor tale.
Îi convingi de valoarea produsului tău, iar atunci când le trimiți oferta potrivită, aceștia se transformă în cumpărători.
Există o mulțime de pași pe care clienții tăi potențiali îi fac înainte de a decide să cumpere produsele tale. Pâlniile de vânzări îți permit să îi direcționezi cu ușurință către decizia potrivită. Poți anticipa tiparele de cumpărare ale clienților tăi și le poți automatiza complet. Cu ajutorul generatoarelor de pâlnii de vânzări, îți poți conduce afacerea într-un mod eficient, pe pilot automat.
Generatorul de pâlnii de vânzări este un instrument digital extrem de util în crearea și monitorizarea pâlniilor de vânzări ale unei afaceri. Cei care folosesc instrumente precum Systeme sau ClickFunnels pot chiar să aleagă între diferite modele de pâlnii de vânzări și să le personalizeze. Nu este necesară codificarea sau integrarea cu alte instrumente.

2. Aducerea de trafic pe paginile site-ului

Reducerea costurilor și maximizarea câștigurilor sunt contribuții cheie la creșterea valorii nete. Pentru a atinge acest obiectiv, este important să ne concentrăm pe idei de marketing accesibile, cum ar fi:
  • Blogging și optimizare pentru motoarele de căutare (SEO)
  • Derularea propriului program de marketing afiliat
  • Publicitate PPC (plata-pe-clic) și pe Facebook
Cu o pâlnie de vânzări eficientă, o mare parte din trafic poate fi transformată cu succes în vânzări.

3. Oferte magnet (lead magnets)

O strategie crucială pentru atragerea de noi clienți este oferirea unei oferte magnet. Aceasta reprezintă o resursă de valoare pe care o oferim gratuit vizitatorilor pentru a ne demonstra cunoștințele și credibilitatea. Scopul este de a obține adresele lor de e-mail și de a le folosi într-o campanie de marketing prin e-mail care să-i transforme în cumpărători.
De exemplu, dacă vinzi un curs de marketing, poți să oferi mai întâi o ofertă magnet, cum ar fi o carte electronică intitulată „The Free Formula To Generating Leads & Sales Online”, așa cum a făcut Sam Dey.
Exemplu de ofertă magnet - o carte electronică,
Pentru a obține oferta magnet, destinatarii, care fac parte din publicul tău țintă, trebuie să-ți furnizeze adresele lor de e-mail. Odată ce acestea sunt adăugate în sistemul tău de gestionare a relațiilor cu clienții, vei putea analiza comportamentul și interesele lor pentru a trimite conținut relevant și personalizat prin e-mail. Acest lucru este esențial pentru a maximiza eficiența investiției în email marketing, care se situează la 28,5%, fiind cea mai mare rată de succes printre toate metodele de marketing.
Practic, poți monitoriza diversele acțiuni ale clienților și potențialilor cumpărători de pe site-ul tău. Ulterior, poți automatiza interacțiunile cu aceștia, de la oferte de vânzare, la conținutul transmis prin e-mail, motivându-i astfel să efectueze achiziții. Imaginează-ți cât de ușor poate fi să obții 25.000 de lei pe lună, atunci când ai un produs de calitate și un sistem de vânzări automatizat care îți promovează afacerea online, chiar și când dormi.

4. Pagina de destinație (landing page)

Paginile de destinație reprezintă un alt aspect crucial al canalelor de vânzări. Acestea sunt paginile pe care vizitatorii "aterizează" după ce au făcut clic pe anunțurile tale, pe rezultatele motoarelor de căutare și pe diverse linkuri.
Cheia succesului constă în potrivirea ofertei magnetice pe care ai creat-o cu linkul tău și în convingerea lor să o descarce.
Creatorii de sisteme de vânzări oferă șabloane pentru paginile de destinație, care pot fi personalizate pentru a include elemente generatoare de conversie, cum ar fi ferestre pop-up, bare de alertă, videoclipuri și imagini.
Un exemplu excelent de element de pagină de destinație,
Un exemplu excelent de element de pagină de destinație, cu o rată ridicată de conversie, este pop-up-ul de pe blogul lui Olivier Roland, care are ca scop explicarea valorii ofertei și transformarea vizitatorilor în prospecți interesați, în lista sa de e-mail.
Cu cât lista ta de e-mailuri este mai extinsă, cu atât îți va fi mai ușor să obții 25.000 de lei pe lună.

Pasul 3: Utilizarea unei platforme de marketing all-in-one

Dacă te decizi să începi o afacere online, iată cum arată niște costuri obișnuite:
  • Gazduire site: între 100 și 200 USD pe an
  • Software de bază pentru automatizarea e-mailurilor: 180 USD pe an
  • Software CRM de bază care urmărește comportamentul prospecţilor și crește rata de conversie: 300 USD per utilizator pe an
  • Găzduirea unui site de membri (dacă te hotărăști să vinzi cursuri sau webinarii): 960 USD pe an
Total: 1640 USD - fără publicitate sau alte servicii de integrare a marketingului și de creare a unei pâlnii de vânzări coerente.

1. Systeme (cea mai bună alegere)

Systeme (cea mai bună alegere),
Cei mai mulți oameni nu au la dispoziție câteva mii de dolari pentru a investi într-o nouă afacere.
Obținerea unui împrumut este costisitoare, iar investitorii externi cer rapoarte de venit înainte de a investi.
Acesta este motivul pentru care Systeme este partenerul perfect pentru comercianții online, pentru scriitorii independenți sau pentru orice alți proprietari de afaceri online - începe gratuit și poate rămâne gratuit.

2. Cum contribuie Systeme la creșterea valorii nete

Ai văzut cum se adună costurile atunci când folosești instrumente diferite în scopuri diferite. Până acum, acesta a fost standardul.
Systeme oferă toate serviciile și instrumentele de care ai nevoie pe o singură platformă, inclusiv:
  • Gazduire site
  • Marketing afiliat
  • Marketing prin e-mail (automatizare)
  • Instrumente vizuale drag-and-drop pentru crearea de site-uri și pagini de destinație
  • Instrumente pentru crearea pâlnilor de vânzări și automatizare
  • Șabloane pentru crearea de site-uri, pagini de destinație și pâlnii de vânzări
  • Gestionarea relațiilor cu clienții (etichetarea comportamentală a clienților)
  • Asistență pentru site-uri de membri, cursuri și seminarii
  • Suport pentru blogging și dropshipping
Systeme a fost conceput special pentru a fi un instrument all-in-one, astfel încât nimeni să nu cheltuie mulți bani pentru a câștiga 25.000 de lei pe lună.

3. Prețurile pe platforma Systeme

Iată care sunt planurile de preț disponibile:
Prețurile pe platforma Systeme,
Toate planurile de preţ vin cu următoarele caracteristici:
  • Trimiteri nelimitate de e-mailuri
  • Postări nelimitate pe blog
  • Număr nelimitat de membrii
  • Stocare nelimitată de fișiere
  • Capacități pentru termenul limită al pâlniei
  • Suport pentru programe de afiliere
  • Suport prin e-mail 24/7
  • Integrare directă cu Stripe și PayPal
Cele 3 planuri plătite de pe platforma Systeme sunt configurate pentru a crește odată cu afacerea ta online, astfel încât să nu fie nevoie să îți cheltui toți banii pe găzduire.
În mod normal, platformele all-in-one costă mai mult de 1.200 USD pe an. Aici, pe platforma Systeme, îți poți anula abonamentul în orice moment şi poți alege să plătești anual pentru a economisi încă 30%.

Concluzie

De la scrisul independent (freelance), până la crearea de cursuri online, Systeme este un software erou, cu care se economisesc bani în viața reală. Systeme oferă servicii ușor de utilizat la un preț imbatabil, astfel încât nu vei avea nevoie de noroc pentru a reuși. Înscrie-te acum și vei fi pe cale să câștigi 25.000 de lei pe lună și să-ți atingi obiectivele de afaceri în cel mai scurt timp!