Email marketing - instrumentul secret pentru afacerile online de succes (curs gratuit)

Tot ce trebuie să ştii despre email marketing. Curs online gratuit.,

Ce înseamnă email marketing?

Marketingul prin e-mail este acea tactică de marketing digital care implică trimiterea de e-mailuri către clienții potențiali, pentru a-i ajuta, pentru a le arăta cum pot să-şi rezolve problemele şi, în acest fel, pentru a-i transforma în clienți activi şi în cumpărători recurenți.
Cu o valoare de piață globală estimată de 17,9 miliarde USD până în 2027, fenomenul de email marketing este în continuă creștere. Continuă să citeşti pentru a afla de ce este el esenţial atunci când dorim să avem succes în afacerile online.

Beneficiile utilizării tacticilor de email marketing

Proprietarii de afaceri care folosesc marketingul prin e-mail se bucură de multe avantaje:
 1. Ajung la publicul din întreaga lume - există 4 miliarde de utilizatori de e-mail zilnic și 5,6 miliarde de conturi de e-mail active (80% din populație).
 2. Obţin rate de conversie mai mari - în ceea ce priveşte generarea de noi clienți, este mult mai eficient decât site-urile de social media.
 3. Interesul garantat - clienții potențiali care primesc e-mailurile sunt deja interesați de ceea ce se oferă, deoarece şi-au dat adresele adresele de e-mail de la început.
 4. Încurajează loialitatea clienților - menține relații puternice cu aceştia, ca urmare a contactului constant.
Cu toate acestea, marketingul prin e-mail, un instrument puternic de marketing digital, prezintă și unele dezavantaje:
 1. Supraîncărcare cu informații - dacă trimiți prea multe e-mailuri cu prea multe informații în ele, clienții potențiali vor fi copleşiţi.
 2. Impersonal și iritant - fără o atenție constantă cu privire la conţinut şi fără modificări, mesajele tale prin e-mail pot deveni deranjante și iritante, chiar enervante.
 3. Trimiterile de e-mail pot să coste - în funcție de dimensiunea listei de e-mailuri și de platforma pe care o utilizezi, trimiterea unui număr mare de e-mailuri poate fi costisitoare.
Continuă să citeşti în timp ce analizăm cele mai bune practici de marketing prin e-mail, pentru a te ajuta să ajungi la publicul țintă și să-l mulțumeşti.

Tipuri de email marketing

În general, trimitem mesaje diferite în funcție de ceea ce dorim să comunicăm. Acest lucru se aplică și în email marketing.
Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de e-mail care fac parte din strategia de marketing digital a unei companii:
 • E-mailuri de bun venit: salută noii abonați cu un e-mail cald sau cu o succesiune de astfel de e-mailuri
 • Buletine informative: informează clienții și îi ține la curent cu privire la noutăţile despre afacerile din industria respectivă
 • E-mailuri despre coșul abandonat: reamintesc clienților potențiali, atunci când este cazul, că au comenzi nefinalizate în magazinul de comerț electronic
 • E-mailuri tranzacționale: confirmă achizițiile și comenzile din magazinul de comerț electronic
 • E-mailuri promoționale: conţin atât mesaje promoționale, cât şi povestiri sau mărturii, atunci când se fac oferte noi
 • Invitații la evenimente: invită clienții potențiali și cumpărătorii să participe la diferite evenimentele, pentru a obţine mai multă implicare
 • E-mailuri de re-implicare: îmbunătăţesc relaţiile cu clienții inactivi, le arată ce le lipsește şi îi îndeamnă să devină clienţi activi
Aceste tipuri de e-mailuri nu pot fi implementate aleatoriu sau izolat. Pentru a ajuta clienții să ia cele mai bune decizii, trebuie să creezi o strategie de brand completă și o campanie de marketing, folosind, în momente diferite, diferite tipuri de e-mail.
De exemplu, campania ta de e-mail marketing pentru un nou abonat ar putea arăta astfel:
 • E-mail 1: e-mail de bun venit cu un link către un conținut gratuit
 • E-mail 2: răspunsul la o problemă pe care o are
 • E-mail 3: povestea modului în care ai depășit o problemă similară
 • E-mail 4: una dintre poveștile de succes ale clienților tăi
 • E-mail 5: oferi o reducere la produsul sau serviciul care rezolvă acea problemă
Acum că avem o idee aproximativă despre structura unei campanii, să vedem cum putem să creăm şi noi una.

Configurarea unei strategii de email marketing de succes

Configurarea unei strategii de email marketing de succes.,
Indiferent dacă promovezi produse sau doreşti să generezi mai multe vânzări, o campanie de succes reprezintă cea mai bună investiție.
Acest ghid pas cu pas îţi va arăta în detaliu cum să configurezi o campanie eficientă de email marketing. Vei descoperi o mulțime de sfaturi care te vor ajuta să începi activitatea de promovare.

Pasul 1: Dezvoltă-ţi lista de corespondență.

A cere pur și simplu vizitatorilor site-ului tău să se înscrie pentru a primi e-mailuri, în zilele noastre nu prea funcţionează.
Este important să oferi ceva în schimbul unei adrese de e-mail - o ofertă magnet (lead magnet). O ofertă magnet este extrem de eficientă atunci când vrem să creştem numărul de persoane din lista noastră de abonați.
Iată câteva lucruri care pot fi oferite:
 • Oferte gratuite
 • Cărți electronice
 • Webinarii
 • Cupoane
 • Sfaturi utile
 • Buletine informative
Cheia constă în a oferi utilizatorilor instrumente și informații pe care le consideră ca fiind suficient de valoroase.
De exemplu, în schimbul adreselor lor de e-mail, utilizatorii primesc gratuit o carte electronică, din care află lucruri esenţiale legate de preocupările lor si învaţă metode simple prin care pot genera mai mulţi clienţi potenţiali şi mai multe vănzări.
De reţinut, alegerea și crearea unui lead magnet pentru a atrage noi abonați depinde de nișa aleasă și de publicul ţintă.

Unde se plasează formularele de înscriere?

După ce ai decis ce vrei să oferi, poți instala un formular sau o fereastră pop-up pe blogul/site-ul tău pentru a oferi vizitatorilor un conținut cât mai valoros cu putinţă.
Solicitarea de înscriere se afişează în locurile cele mai potrivite, cu conversie mare. Aceste locuri sunt:
 • Pagina Despre de pe site/blog
 • Antetul sau subsolul site-ului/blogului
 • Postările de pe site/blog
 • Bara laterală a site-ului/blogului
 • O fereastră pop-up temporizată (vizitatorul site-ului o va vedea apărând după ce a navigat pe site o anumită perioadă de timp)
 • O fereastră pop-up programată (aceasta apare exact când vizitatorul este pe cale să părăsească site-ul/blogul; fereastra pop-up solicită vizitatorului să se înscrie, altfel va pierde un bonus sau o ofertă gratuită)
Este important totuşi să nu exagerăm în această privinţă. Este bine de ştiut că vizitatorii se înscriu atunci când nu aglomerăm paginile cu prea multe ferestre pop-up. Designul trebuie să fie atrăgător, să includă oferta gratuită şi să sugereze o valoare şi mai mare care va putea fi achiziționată ulterior.

Trimiterea e-mailurilor

Odată ce ai ales locul perfect pentru solicitarea de înscriere, te poți concentra pe trimiterea efectivă a e-mailurilor. Poate suna relativ simplu, dar există câteva lucruri
de luat în considerare:
1. Oferă conținut grozav
Crearea de conţinut de valoare poate părea ceva ce se înţelege de la sine, dar un conținut grozav poate însemna lucruri diferite pentru oameni diferiţi. Cunoașterea publicului și furnizarea cu exactitate a ceea ce oamenii caută îi va face pe aceştia, cel mai probabil, să deschidă e-mailurile primite.
Asigură-te că trimiţi conținut actual, valoros, care poate fi digerat uşor.
2. Păstrează un ton prietenos
Tratatează cititorii cu respect şi adăugă, de asemenea, o notă personală de umor. Este ușor să faci asta dacă te gândeşti la ei ca la nişte prieteni sau rude.
3. Păstrează un program regulat
Trimiterea de e-mailuri în fiecare zi probabil că va enerva publicul, dar este important să păstrezi legătura. Poți crea mai multe campanii de e-mail diferite, care să se adreseze diferitelor nevoi ale publicului. În acest fel, poţi trimite conținut personalizat la intervale regulate, fără a copleși nicio căsuță de e-mail.
4. Abordează punctele dureroase
Asigură-te că ai în vedere problemele publicului ţintă și că oferi soluții. În acest fel, este foarte probabil ca ei să citească ceea ce ai de spus.
Asigură-te că pui beneficiile pe primul loc, astfel încât publicul să știe că, în preocupările tale, ele sunt prioritare.
Abordează problema în linia de subiect a e-mailului. Chiar dacă cititorii aruncă doar o privire asupra mesajelor primite, linia de subiect le va atrage atenția, solicitându-le să îl deschidă.
Dar, mai întâi va trebui să găsim instrumentele de email marketing care să ne ajute să creăm formulare de înscriere de calitate și să trimitem e-mailuri.

Pasul 2: Alege un software de email marketing.

Un serviciu de marketing prin e-mail ne oferă formulare excelente de înscriere și șabloane de e-mail. De asemenea:
 • Ușurează gestionarea listei de contacte
 • Automatizează răspunsurile cu o notă, totuși, personalizată
 • Împarte/segmentează utilizatorii în diferite grupuri
 • Urmăreşte performanța campaniilor de email marketing
 • Se asigură că e-mailurile evită folderul de spam
Cele mai importante caracteristici din această listă, adesea trecute cu vederea, sunt segmentarea și automatizarea e-mailului.

De ce sunt utile segmentarea și automatizarea?

Segmentarea grupează abonații în funcție de anumite criterii. De exemplu, cât de noi sunt abonaţii din lista ta sau care sunt interesele lor.
Segmentarea și personalizarea „îmbunătățesc conversiile” şi, totodată, împiedică erodarea mărcii și a factorului de încredere al companiei.
După ce ai sortat abonații în diferite segmente, le poți trimite răspunsuri automate eficiente.
Autoresponderele sunt o serie de e-mailuri trimise automat. Ele pot fi setate pe software-ul furnizorului de servicii de e-mail respectiv.
Folosind instrumentele de segmentare și automatizare a e-mailului, poți crește rata de deschidere (adică procentul oamenilor care deschid e-mailul din totalul persoanelor care îl primesc) și poți genera mai multă implicare din partea acestora.
Iată unul dintre cele mai bune servicii de marketing prin e-mail, perfect atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii avansați. Pentru că este mai mult decât un simplu autoresponder. Este un instrument de marketing "all-in-one".
Systeme - servicii de marketing prin e-mail. Perfect atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii avansați.,
 • Să gestionăm contactele și listele
 • Să trimitem nelimitat e-mailuri de marketing
 • Să utilizăm automatizarea marketingului prin e-mail
 • Să adăugăm câmpuri cu capabilitățile de glisare și plasare
 • Să creăm campanii de email marketing
Ca platformă all-inclusive, Systeme oferă acces la întregul set de instrumente de marketing digital de care orice afacere online are nevoie.
Cu Systeme putem, de asemenea:
 • Să creăm canale de vânzări (sales funnels) folosind interfața de tip glisare și plasare
 • Să generăm vânzări cu ajutorul funcțiilor de comerț electronic
 • Să creăm un blog, să publicăm postări și să scriem conținut valoros
 • Să automatizăm afacerea cu webinare şi conţinut veșnic verde
 • Să creăm site-uri de membru și cursuri online
 • Să rulăm propriul nostru program de marketing afiliat
Systeme are planuri de preț diferite în funcție de nevoile tale.
Systeme - preturi pentru programe de afiliere.,
Planul Freemium permite 2.000 de contacte, e-mailuri nelimitate și toate funcţiile enumerate mai sus. Planul Freemium este un adevărat serviciu GRATUIT de email marketing.
Planul Startup permite 5.000 de contacte, e-mailuri nelimitate și toate funcțiile enumerate mai sus, pentru DOAR 27 USD/lună.
Planurile Webinar (47 USD/lună) și Enterprise (97 USD/lună) permit creşterea numărului de contacte la 10.000 și, respectiv, la 15.000.
Înscrie-te pentru unul dintre planurile anuale de prețuri şi primeşti, pe lângă reducerea de 30%, inclusiv migrare gratuită.
Cu Systeme, eforturile tale de marketing sunt complet scalabile, indiferent dacă lucrezi pentru tine sau eşti consultant pentru proprietari de afaceri mici.
Chiar și planul Freemium oferă e-mailuri nelimitate. Înseamnă că nu vei plăti pentru niciun instrument de marketing înainte de a avea publicul căruia să-i vinzi produsele pe care le promovezi.
La acest software de email marketing nu există cu adevărat niciun dezavantaj!

Pasul 3: Măreşte rata de deschidere.

Rata de deschidere este un indicator vital al marketingului prin e-mail, deoarece ne arată câți abonați deschid e-mailurile pe care le trimitem. Rata medie de deschidere este de 15%-25%.
La nivel global, ziua cu cea mai bună rată de deschidere este marți, pentru toate industriile.
Deschiderea e-mailurilor pe care le trimiţi nu trebuie să depindă de noroc. O bună capacitate de livrare poate face toată diferența.
Livrarea în proporţie de cel puţin 95% a e-mailurilor este foarte importantă, deoarece înseamnă că aproape toate ajung, nu doar la serverul corect, ci și în căsuța de e-mail dorită.
Interacțiunea ta cu clienții potențiali și cu utilizatorii poate afecta direct acest lucru, deoarece, fără implicare, mesajele tale sunt probabil considerate ca fiind spam.
Nimeni nu prea deschide mesajele din dosarul de spam, aşa că va trebui să faci tot ce poți pentru a evita acest lucru, deoarece afectează negativ rata de deschidere.
Iată câteva modalități prin care poți obține o rată de deschidere mai bună.
1. Găseşte momentul potrivit
Trimiterea la momentul potrivit a e-mailurilor către abonați are un impact enorm asupra deschiderii acestora.
Dacă ai ales un serviciu bun de email marketing, atunci poți efectua teste A/B pentru a afla ce intervale de timp funcționează cel mai bine pentru publicul ţintă.
Sau, mai bine, consultă postarea despre momentul perfect pentru a trimite un e-mail.
2. Scrie subiecte captivante
Subiectul e-mailului determină adesea deschiderea sa, deoarece este primul lucru pe care abonatul îl vede. Pentru a face o impresie bună, ai la dispoziţie doar 1/10 de secundă. Într-o fracţiune de secundă, abonatul trebuie să devină suficient de curios pentru a dori să știe despre ce este vorba în e-mail.
Rate ridicate de deschidere se obţin şi atunci când în e-mailuri se păstrează un ton conversațional. Scrie ca şi cum te-ai adresa unui prieten.
Iată câteva îndrumări de bază pentru succesul liniei de subiect:
 • Păstrează subiectul scurt - 25 până la 30 de caractere este regula generală și ceea ce îl face vizibil pe platformele de e-mail pentru desktop și telefoane mobile.
 • Evită cuvintele spam - termeni precum „nu șterge” sau „ofertă exclusivă” declanșează filtrele de spam ale multor furnizori de servicii de e-mail.
 • Foloseşte numere - conținutul e-mailului pare mai realizabil atunci când este susținut de date măsurabile.
 • Pune o întrebare - nimeni nu poate rezista dorinţei de a afla răspunsurile la întrebări; suntem programați să ne temem de pierdere.
 • Creează suspans - adăugă un strop de mister și suspans, astfel încât cititorii să dorească să afle mai multe.
3. Fă publicul să lucreze pentru tine
Încă de la început, relația cu noii clienţi potenţiali poate fi întărită prin folosirea procesului de înscriere dublă (double opt-in sau înscriere prin opțiune confirmată).
Înscrierea prin opțiune confirmată le solicită persoanelor de contact care se înregistrează să își confirme solicitarea făcând clic pe un link de confirmare trimis la adresa lor înregistrată de e-mail.
În acest fel, ne asigurăm că noii clienţi care se alătură listei noastre chiar intenţionează să facă acest lucru și că adresele de e-mail furnizate de ei sunt legitime și funcționale.
Folosirea acestei tactici, de asemenea, poate reduce numărul dezabonărilor.
Este întotdeauna o normă bună de comportament să te prezinţi noilor abonaţi. Primul pas spre construirea unei relații de lungă durată este un e-mail de bun venit. El oferă brandului tău o notă „umană” și accesibilă.
Un e-mail de bun venit confirmă abonamentul și îi arată utilizatorului ce urmează să se întâmple, îi reaminteşte acestuia că nu există nicio obligaţie atașată la abonamentul său şi că opțiunea de dezabonare este disponibilă oricând chiar acolo în e-mail.
Este important să nu vii cu niciun produs imediat după înscriere. Să te prezinți încă de la început cu un argument de vânzare poate fi enervant. În schimb, profită de această ocazie pentru a face o primă impresie grozavă, pentru a solidifica începutul în relația cu noul client.
O altă idee grozavă este să le ceri noilor abonați să te adauge la lista lor de „contacte de încredere”. În acest fel, vei apărea imediat alături de e-mailul său personal și de notificările importante!
4. Generează e-mailuri adaptate pentru dispozitivele mobile
Majoritatea oamenilor își verifică e-mailurile pe telefoanele mobile, tablete sau alte dispozitive. 55% din tot traficul online provine de la dispozitivele mobile.
Optimizarea experienței publicului țintă este o modalitate sigură de a crește ratele de deschidere.
Unele modificări, cum ar fi utilizarea unui font mai mare și a unor linii de subiect mai scurte, permit citirea mai uşoară a conținutului pe ecranele mai mici.
Odată ce te-ai asigurat că formatarea este perfectă, este timpul să îţi orientezi eforturile de marketing către conținutul e-mailului.

Pasul 4: Oferă conținut uimitor

Dacă abonaților le place conținutul tău, vor aștepta cu nerăbdare viitoarele e-mailuri de la tine. Fundamentul unui e-mail grozav este să aibă un scop clar.
Oferirea de informații valoroase și necesare menține treaz interesul abonaţilor.
Iată câteva modalități prin care poţi oferi un conținut mai bun.
1. Scrie unei singure persoane
Deși e-mailurile tale vor ajunge la multe căsuțe de e-mail, este vital să scrii ca și cum ar te-ai adresa unei singure persoane.
Pentru a face acest lucru eficient, trebuie să-ţi înțelegi abonații.
Cel mai bun mod de a cunoaște pe cineva este să îi pui întrebări.
Cel mai bun instrument în acest sens îl reprezintă sondajele rapide.
Sau pune o întrebare relevantă prin e-mail și apoi oferă-le clienţilor potenţiali imediat răspunsul: gama de produse. Un astfel de e-mail este foarte eficient deoarece:
 • Ajută cititorii să identifice produsul perfect pentru nevoile lor specifice
 • Îi trimite direct la un formular de comandă pentru a-și putea rezolva problema cât mai curând posibil
 • Afișează un îndemn clar la acțiune și reduceri care stimulează clicurile imediate
Această modalitate de a scrie clientului ideal ar trebui să se infiltreze în strategia ta de marketing și să fie parte integrantă a gradului de conștientizare generală a mărcii.
2. Adaugă puțin umor și inteligență
Când faci pe cineva să râdă, îi induci o dispoziție bună, iar cuvintele pline de spirit rămân lipite de oameni chiar și după ce ți-au citit e-mailurile.
Acest lucru se poate face prin:
 • Inserarea în conținut a unor GIF-uri amuzante
 • Introducerea în e-mail a unor jocuri de cuvinte pline de duh
 • Adăugarea de emoji-uri jucăușe pentru a sublinia emoția
Vei construi o relație mai puternică cu cititorii, doar făcându-i să zâmbească sau să râdă.
3. Vorbește-le ca un prieten
Este mult mai bine să foloseşti pentru apelul tău la acțiune expresii precum „Știu că îți va plăcea asta”, decât „Clienții vor adora noua noastră opțiune de economisire”.
Păstrarea unui ton fermecător face jumătate din munca de marketing pentru tine și stabilește o relație cu publicul tău.
4. Personalizarea
Personalizarea a devenit rapid una dintre cele mai bune practici de email marketing.
Trebuie să luăm în considerare faptul că 70% dintre adulţi sunt frustrați de mărcile care trimit e-mailuri irelevante și impersonale.
Iată câteva modalități de utilizare a acestei tactici de marketing direct:
 • Salutări personalizate pentru a face clienții potențiali să se simtă importanți
 • Conținut dinamic care se modifică în funcție de interesele cititorilor
 • Etichetarea automată a contactelor pentru a vă asigura că trimiteţi conținut relevant
 • Sugestii personalizate de cumpărături pentru a stimula vânzările
 • Conţinut creat pentru a răspunde nevoilor clienților
Acest tip de e-mail îi face pe cititori să simtă că sunt importanți și speciali. Dacă doreşti un efect pozitiv asupra vânzărilor tale online, află că experiențele personalizate cresc cu 90% șansele ca oamenii să finalizeze o achiziție.
5. Linkuri către rețelele de socializare
În timp ce e-mailul oferă cu siguranță o rentabilitate mai mare a investiției decât rețelele sociale (4200% față de 40%), eficienţa rețelelor sociale nu poate fi negată.
Marketingul prin media și fluxuri sociale ar trebui să fie pe locul al doilea în strategia ta de marketing digital, ca modalitate de redirecționare a clienților potențiali.
Link-urile către paginile sociale apar de regulă în subsolul unui e-mail.
Poţi face un pas mai departe oferind cupoane noilor abonaţi atunci când accesează un anumit link. Volumul vânzărilor online va creşte și vei vedea o rată de clic crescută. (Clickthrough Rate - CTR)
În funcție de platforma de email marketing pe care o alegi, poți adăuga şi programul tău de afiliere, pentru a maximiza rezultatele eforturilor de marketing prin e-mail.

Pasul 5: Îmbunătățeşte rata de livrare

Crearea e-mailului perfect este acum în mâinile tale, dar există și alte probleme care ar putea afecta negativ capacitatea de livrare.
Ţine minte, rata de livrare reprezintă numărul de e-mailuri care ajung cu succes la un server de e-mail, împărțit la numărul de e-mailuri trimise.
Livrarea duce acest lucru cu un pas mai departe, măsurând numărul de e-mailuri trimise în raport cu numărul e-mailurilor care ajung efectiv în căsuțele de e-mail.
Unele platforme au rate de livrare mai bune decât altele, așa că este important să iei în considerare acele valori atunci când alegi o platformă.
De exemplu, dacă practicile tale de email marketing sunt conforme, Systeme promite o rată de livrare excelentă.
Iată ce recomandă echipa de asistență de la Systeme pentru îmbunătățirea capacităţii de livrare a e-mailurilor:
 • Achiziționarea propriului domeniu și crearea unei adrese de e-mail
 • Trimiterea de e-mailuri numai către cei care şi-au dat acordul
 • Ștergerea și eliminarea oricărui contact inactiv
 • Urmărirea cu atenție a statisticilor pe tabloul de bord
Statisticile de e-mail de care trebuie să ținem cont sunt: returnările și spamul.
1. Ce sunt returnările?
Returnările (bounces) se referă la e-mailurile care nu au putut fi livrate destinatarului.
Problemele permanente, cum ar fi o adresele de e-mail care nu există, se numesc hard bounces.
Problemele temporare, cum ar fi căsuța poștală prea plină a destinatarului sau un server deconectat, sunt soft bounces.
Unele programe de email marketing se laudă cu rate de respingere mai mici, așa că este important să luăm în considerare acest lucru atunci când comparăm diferitele servicii de marketing prin e-mail.
2. De ce sunt importante returnările/respingerile?
Când o adresă de e-mail continuă să fie respinsă, acea adresă va fi suspendată.
Este bine să fii cu ochii pe ratele de respingere şi să te asiguri că e-mailurile ajung la abonații tăi.
Dacă suferi din cauza unei rate mari de respingere, o idee bună întotdeauna este să îţi cureţi lista de e-mailuri.
3. Rămâi departe de dosarele de spam
Evitarea filtrelor de spam poate părea ceva simplu, dar există și anumite cerințe pe care trebuie să le luăm în considerare.
În funcție de locul în care locuieşti și de serviciul de e-mail pe care îl utilizezi, poate fi necesar să urmezi regulile actului CAN-SPAM.
Controlul atacului pornografiei și marketingului nesolicitat (CAN-SPAM) este o lege care stabilește regulile pentru e-mailurile comerciale.
Iată care sunt aceste reguli:
 • Nu utiliza informații false în subiect sau antet
 • Nu trimite e-mailuri nesolicitate
 • Trimite e-mailuri numai abonaților tăi
 • Identifică mesajul ca reclamă
 • Furnizează date de contact corecte
 • Include un link de dezabonare în fiecare e-mail
 • Permite utilizatorilor să se dezaboneze imediat
De asemenea, este necesar să respecţi reglementările stabilite de Asociația de Marketing Direct (Direct Marketing Association - DMA) din țara ta.
Poate părea că, în acest fel, îți vei pierde abonații pentru care ai muncit din greu, dar nu este chiar așa.
Urmărește rata de dezabonare și fă modificări în ceea ce priveşte conținutul. Poţi chiar lansa o campanie de redirecționare, ca parte a strategiei de email marketing, pentru a recâștiga abonaţii care și-au pierdut interesul.

Pasul 6: Testează e-mailurile

Verificarea e-mailurilor înainte de a fi trimise este un pas important care nu trebuie omis. Dacă lași micile greșeli să treacă, imaginea mărcii tale ar putea fi afectată.
Câteva metode prin care ne putem asigura că e-mailurile sunt impecabile și fără erori:
1. Rulează teste A/B
Testarea unui alt subiect este ceva simplu şi poate îmbunătăți CTR-ul cu până la 26%.
Rularea de teste A/B (testare divizată) este o metodă care foloseşte comportamentul celor cărora ne adresăm, pentru a proiecta e-mailuri care se potrivesc cel mai bine nevoilor acestora.
Testarea divizată este destul de ușor de efectuat și poate fi aplicată la e-mailuri individuale, buletine informative sau la paginile unui site web.
2. Actualizează campaniile
Odată ce ai creat o campanie de e-mail, nu uita de ea! După ce ai terminat-o, s-ar putea ca ea să funcționeze perfect, dar, cu timpul, situaţia se poate schimba. Asigură-te că verifici și actualizezi în mod regulat orice campanie de e-mail pe care o desfășori:
 • Prin actualizarea linkurilor interne, dacă refaci conținutul
 • Prin adăugarea de prețuri exacte și oferte precise
 • Prin actualizarea siglelor și imaginilor incluse
Campaniile de email marketing reprezintă o modalitate excelentă de automatizare a unei părţi puternice a marketingului, dar dacă sunt lăsate la voia întâmplării, pot să ajungă în caseta de spam.
3. Nu uita să faci ultimele verificări înainte de a trimite e-mailurile
Ai avea încredere într-o marcă plină de greşeli de ortografie? Nu cred.
Înainte de a trimite orice e-mail, fii atent la:
 • Greșelile de tipar
 • Linkurile uitate, rupte sau incorecte
 • Erorile de formatare a textului
Iată alte câteva modalităţi de optimizare a e-mailului:
 • Deschide întotdeauna e-mailurile de testare pe diferite dispozitive. Verifică dacă formatarea funcționează bine pe desktop, tabletă și, în special, pe ecranele mobile.
 • Nu plasa două linkuri unul lângă celălalt sau unul deasupra celuilalt. Pe unele dispozitive, clientul ar putea să apese linkul greșit.
 • Verifică de două ori dacă ai selectat lista de e-mail potrivită. Îţi poţi pierde publicul dacă trimiţi din greşeală un e-mail irelevant.
Când e-mailul este gata, apăsă butonul de trimitere!

Pasul 7: Monitorizează campaniile de email marketing

Acum, după ce ai implementat strategiile de email marketing, vei dori să măsori succesul fiecărei campanii. Aceste verificări se fac în mod regulat pentru a vedea dacă mesajele trimise își fac treaba.
1. Verifică rata de deschidere
Rata de deschidere se referă la procentul de e-mailuri care au fost deschise în comparație cu numărul de e-mailuri trimise.
Specialiștii în email marketing știu că succesul unei campanii de e-mail depinde de numărul de oameni care îl citesc efectiv.
Implementarea unor mici modificări poate face diferența. În subiectul e-mailului, de exemplu.
Este importantă, de asemenea, monitorizarea constantă a ratei de deschidere, precum și cercetarea atitudinii abonaților.
2. Analizează clicurile
Este vorba despre numărul de persoane, în procente, care au făcut clic pe un link din conţinutul e-mailului. Această valoare trebuie urmărită, deoarece, dacă rata de clic (CTR) este sub medie (7,45%), ai putea pierde în conversia clienților potențiali.
Dacă linkul către un magazin online este întrerupt sau magazinul de comerț electronic nu este bine optimizat pentru dispozitive mobile, clicurile și conversiile vor fi afectate.
Un CTR scăzut ar putea indica, de asemenea, că butoanele de chemare la acţiune (Call To Action - CTA) sunt ineficiente și trebuie refăcute.
3. Implementează modificări pe baza datelor
Nu ignora ceea ce datele analitice încearcă să spună, ele sunt esențiale pentru succesul tău.
 • Dacă livrabilitatea este semnificativ mai mică decât numărul celor cărora le este trimis e-mailul, ar putea însemna că e-mailurile devin „spam”.
 • Dacă numărul de dezabonări este mare, va trebui verificat feedback-ul lor, pentru a înţelege de ce au ales să se dezaboneze de la lista de corespondenţă.
Odată ce ţi-ai optimizat e-mailurile pentru a fi livrabile, este timpul să faci măsurători.
Înainte de a începe să implementezi modificări, compară performanța campaniei tale cu valorile medii din industrie și cu propriile tale obiective. Poţi să începi cu testarea A/B și cu optimizarea mărcii.

Concluzie

Instrumente pentru campanii de marketing.,
Marketingul prin e-mail este un instrument puternic în trusa ta cu instrumente de marketing.
Deși există o mulțime de platforme de email marketing, este ușor de văzut cine este liderul. Systeme este într-adevăr cel mai bun serviciu de email marketing disponibil.
După ce te înscrii cu planul Freemium, utilizează acest ghid, care te va ajuta să configurezi campaniile de e-mail și să crești ratele de conversie.
Înscrie-te gratuit astăzi. Aici se află succesul campaniilor tale de e-mail viitoare!